Pakistan'da patlamalar hız kesmiyor

Pakistan'da patlamalar durmuyor. Pakistan'ın kuzeybatısında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın infilak etmesi sonucu saldırıda hayatını kaybedenler hakkında doğru bilgi sağlanamıyor. Polis yetkilileri saldırıda hayatını kaybeden olmadığını fakat 7 kişinin yaralandığını açıklarken, adını vermek istemeyen bir yetkilisi saldırıda 8 kişinin öldüğünü belirtti.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 10:14
Abone Ol google-news

Pakistan'ın kuzeybatısında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenler olduğu düşünülüyor.

Bir polis yetkilisi ve yerel bir kaynak, yol kenarına yerleştirilen bombanın okul servisi ve tutukluları mahkemeden cezaevine götüren araç geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlatıldığını belirttiler.

 

İslamabad'daki saldırı

Öte yandan polis yetkilileri, başkent İslamabad'daki önemli bir polis tesisinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda ölen olmadığını, 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

Polis yetkilisi Ehsan Han, yaptığı açıklamada, "Şansımız varmış, çünkü tüm personel parlamentodaki oturumun güvenliğini sağlamak için harekete geçmişti" dedi.
"Bir polis ekibi, patlamadan birkaç dakika önce, tesiste yıkılan binadan ayrıldı. İlk başta patlamada ölen ve yaralananlarla ilgili istihbaratta bir karışıklık oldu" diyen Han, saldırıda ölen olmadığını, ancak 7 kişinin yaralandığını belirtti.

İslamabad Polis Şefi Asgar Gardezi de yaptığı açıklamada, başkentteki saldırıda ölen olmadığını doğruladı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, "İlk istihbarata göre bomba yüklü bir araç, polis tesisinde infilak etti ve patlamada 8 kişi öldü" demişti.

Patlamanın meydana geldiği polis tesisinde, eğitim merkezi ve polis ailelerinin kaldığı lojmanların bulunduğu ve binlerce polisin bu tesiste yaşadığı ya da çalıştığı belirtiliyor.

 

Terörle mücadele konusunda brifing

Pakistan'da askeri yetkililer, milletvekillerine terörle mücadele konusunda özel brifing verdi. Pakistan istihbaratının birkaç gün içinde başına geçecek General Ahmed Şuja Paşa'nın dün verdiği brifingde, Afganistan sınırındaki bölgelerde sığınan El Kaide ve Taliban militanlarının oluşturduğu iç tehditler anlatıldı.

Toplantı, Pakistan'daki yeni hükümetin çağrısıyla terörle mücadele konusunda ulusal bir uzlaşmaya varmak amacıyla yapıldı.

Mecliste militanların insanları öldürürken çekilmiş görüntüleri izletilirken, militanlıkla ilgili istatistikler de verildi.

Meclisteki bugünkü toplantıda da milletvekillerinin sorularına cevap verileceği kaydedildi. Toplantıların birkaç gün daha sürebileceği belirtiliyor.

Ordunun geçen ay açıkladığı rakamlara göre, haziran 2007'den bu yana ülkede düzenlenen intihar saldırılarında çoğu sivil 1200'e yakın kişi hayatını kaybetti.

Askeri istatistiklerde, eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in ABD ile terörle mücadele ittifakını kurduğu 2001'den bu yana ise 1368 güvenlik gücü personelinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Pakistan'da pek çok kişi, terörle mücadele konusunda ABD ile yapılan ittifakın ülkedeki şiddet olaylarını artırdığına inanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler