ABD'den Afganistan raporu

ABD'de yayımlanan bir istihbarat raporuna göre, Afganistan'da kötüye doğru bir gidiş söz konusu. Raporda, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai hükümetindeki yolsuzlukların ve Pakistan'dan sızan militanların bu kötü gidişe neden olduğu belirtiliyor. Rapor, ABD'nin 16 istihbarat kurumunun görüşlerini yansıtıyor.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 10:40
Abone Ol google-news

Amerikan istihbarat kurumlarının hazırladığı bir taslak raporda, Afganistan'daki gidişata dair önemli tespitler bulunuyor. New York Times'ın gizli rapora yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, raporda Afganistan'da merkezi otoritedeki çöküşün, Devlet Başkanı Hamid Karzai hükümetindeki yolsuzluklar ve Pakistan'dan sızan militanların saldırılarındaki artışla hızlandığı kaydediliyor.

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin ardından tamamlanması beklenen Milli İstihbarat Tahminleri raporunun, Afganistan'daki durum üzerine ABD'nin son yıllarda hazırladığı en kapsamlı rapor olduğu ifade ediliyor.

Rapora göre, Pakistan'daki militanların yaptıkları saldırıların dışında Afganistan'ın karşılaştığı önemli sorunların çoğu ülkenin kendi ürünü.

Raporda Afgan ordusunun inşasındaki başarılardan söz edilse de, hükümetin Taliban'ın ülkedeki etkisindeki artışı önleme konusundaki becerisine şüpheyle bakılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon