Kosova: Geriye dönüş yok

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Başbakan Haşim Taçi ve Dışişleri Bakanı Skender Hüseni, BM Genel Kurulu'nun, Sırbistan'ın, Kosova'nın bağımsızlık kararıyla ilgili olarak Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'ndan tavsiye kararı alınması yönündeki talebini kabul etmesi üzerine yayımladıkları ortak bildiride, "Kosova'nın bağımsızlık meselesinin çözümlendiğini, geriye dönüşün olmayacağını" vurguladılar.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 11:26
Abone Ol google-news

Kosova, Sırbistan'ın, Kosova'nın bağımsızlık kararıyla ilgili olarak Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'ndan tavsiye kararı alınması yönündeki talebini, "Sırbistan'ın Kosova ve bölgede istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak istemediği" şeklinde değerlendirdi.

 

Kosova'yı 48 ülke tanıyor

Bu arada, AB üyesi Portekiz bugün, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığını resmen bildirdi. Böylece, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülke sayısı 48'e ulaştı. AB'den sadece İspanya, Slovakya, Romanya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi Kosova'yı tanımadı. Kosova'nın bağımsızlığını komşuları Makedonya ile Karadağ da hâlâ tanımadılar. Türkiye, Kosova'yı tanıyan ilk ülkeler arasında yer alıyor.

Seydiu, bazı ülkelerin ülkesinin bağımsızlığını tanımamış olsalar da Kosova pasaportlarını tanımakla esasen Kosova gerçeğini kabul ettiklerini de söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler