Jon Secada başkentli cazseverlerle buluştu

Müzik dünyasının en yetenekli besteci ve söz yazarlarından 2 Grammy Ödüllü Jon Secada 2009 yılında çıkardığı ''Expressions albümü'' turnesi kapsamında Başkentli caz müzik severlerle buluştu.

Yayınlanma: 24.05.2010 - 08:33
Abone Ol google-news

Bilkent Odeon'da sahneye çıkan Jon Secada, albüm şarkıları, caz standartlarının yorumları ve klasik şarkılarının caz yorumlarıyla hayranlarını geçmişten bugüne müzikal bir yolculuğa çıkardı. Secada'ya Ankara'daki konserinde, piyanoda Jon Rose, davulda Jack Ciano, gitarda Lindsey Blair ve basta Javier Carrion eşlik etti.

Konser öncesi, soruları yanıtlayan Secada, Türkiye'de ilk kez sahneye çıktığını söyledi. Daha önce Türkiye'ye gezmek için geldiğini anlatan Secada, 21 Mayısta İzmir'de verdiği konserin çok keyifli ve başarılı geçtiğini belirtti. ''Expressions'' albümünün turnesi kapsamında ilk olarak İzmir'de daha sonra İstanbul ve Ankara'da konser programı organize edildiğini anlatan Secada, ertelenen İstanbul konserinin Temmuz ayında yapılabileceğini ifade etti. Türkiye'yi çok beğendiğini, Türk insanını çok sıcak kanlı olduğunu dile getiren Secada, ''Umarım bu verdiğim konserler bir başlangıç olur. Türk caz dinleyicisi çok etkileyici'' dedi. Caz müziğin, klasik müzik gibi belirli bir kitlesi olduğuna değinen Secada, insanların canlı olarak dinlediklerinde bir müzik türüne daha çok ilgi duyduğunu söyledi. Secada, caz müziğin yaygınlaşması ve daha geniş kitlelere ulaşması için bu müzik türüyle uğraşan kişilerin daha çok konser vermesi gerektiğini kaydetti.

Jon Secada, ''İzmir'deki konserden çok etkilendim. Kariyerimin burada güzel bir işe yaradığını görüyorum. Bu sayede değişik ülkelerde sahne alabiliyorum ve caz müzikseverlerle bir araya geliyorum'' diye konuştu. Ankara'yı tam olarak gezme fırsatı bulamadığını anlatan Secada, ''Ne yazık ki sadece arabanın içinde giderken bazı yerleri görebildim. Burası çok büyük bir şehir merkezi bir konumda olduğunu gezerken anlamak mümkün. Ankara'da olmaktan mutluluk duydum'' dedi.
 

Jon Secada

Küba doğumlu söz yazarı ve şarkıcı Jon Secada, Miami Üniversitesi Caz Vokal Performansı bölümünü bitirdikten sonra kariyerine besteci olarak devam etti. Diva Gloria Estefan ile tanışması, müzik kariyerine yepyeni bir soluk getirdi. Gloria Estefan'ın Into The Light gibi birçok Platin Plak ödülü alan albümündeki hit şarkı Coming out of the Dark ve diğer 5 şarkının bestecisi Secada, 1992'de çıkardığı ilk albümü ile dünya çapında 6 milyon satarak ''En iyi Latin Albümü'' unvanı ile ilk Grammy Ödülünü kazandı. 1995'te çıkardığı üçüncü albümü Amor ile ''En İyi Latin Pop Performansı'' dalında ikinci Grammy ödülünü alan Secada, müzik kariyeri boyunca dünya çapında 20 milyondan fazla albüm satan nadir sanatçılardan biri oldu.

Jennifer Lopez, Ricky Martin gibi dünyaca ünlü sanatçılara besteler veren sanatçının, Luciano Pavarotti ile yaptığı düet çok satanlar arasında yer aldı. Sinatra's Duets II albümünde The Best is Yet to Come şarkısındaki Frank Sinatra ile düeti de sanatçının unutulmazları arasında yer alıyor. Kariyerinin başından beri tiyatroya da ilgi duyan Secada, 1995 yılında Broadway'in efsane Grease müzikalinde başrol karakteri Danny Zuko rolünde oynadı. Sanatçı ayrıca 4 yıldır American Idol'un Latin versiyonunda Yargıç rolünü oynuyor. Bunların dışında da Pocahontas filminin final şarkısı ''If I Never Knew You'' da Secada'ya ait.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler