Dördüncü büyük kule İran'da

Dünyanın en yüksek dördüncü haberleşme kulesi İran'da hizmete açıldı. İran-İslam mimarisi esas alınarak yapılan kule için şu ana kadar 194 milyon dolar harcandığı belirtildi.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 12:08
Abone Ol google-news

İran'ın başkenti Tahran'da 11 yıl önce inşasına başlanan Milad Haberleşme Kulesi'nin birinci etabı törenle hizmete girdi.

İranlı mimar ve mühendislerin imzasını taşıyan ve İran-İslam mimarisi esas alınarak yapılan kule için şu ana kadar 194 milyon dolar harcandığı belirtildi.

Şehrin her yerinden görülebilen 435 metre yüksekliğindeki kulenin 7,5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı inşa edildiği ifade edildi.

Televizyon ve haberleşme merkezi, konferans salonu, restoran, ticaret ve iş merkezi, kütüphane, sergi salonu gibi bölümlerden oluşan kulenin tüm birimlerinin hizmete açılması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Kanada'nın Toronto kentindeki CN kulesi 553, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Ostankino kulesi 533 ve Çin'in Şanghay kentindeki The Oriental Pearl kulesi 468 metre ile dünyanın en yüksek yapıları olma özelliklerini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler