Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

CHP grubunun dünkü toplantısında grup yönetimi ve disiplin kurulu seçimleri yapıldı. Seçimler sırasında Baykal'ın son günlerde ismi öne çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili esprileri dikkati çekti. Baykal, İstanbul Belediye Başkanlığı'na adaylık sorusuna "o her şeye layık" sözleriyle yanıt verdi.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 12:40
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlunun İstanbulda belediye başkanlığına aday gösterileceği söylentileri yaygınlaşırken; CHP lideri Deniz Baykal Neden olmasın, her şeye layıktırdedi.

CHP lideri, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizelin İstanbul belediye başkan adayı gösterilmesine göndermede bulunarak yapılan harcama yorumlarına da İstanbul adaylığı adam yeme yöntemi değil. Türkiyenin en önemli iktidar noktalarından birisidiyerek karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu son dönemde sergilediği muhalefet performansı ile partinin öne çıkan yüzü oldu. Kulislerde, Kılıçdaroğlunun İstanbul Belediye Başkan adayı gösterilebileceği söylentileri yaygınlaştı. Baykal, önceki gün akşam CNN Türkte katıldığı programda Kılıçdaroğlunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına düşünüyor musunuz?sorusuna, Kemal Bey her şeye layıktır, olabilir niye olmasın. Bizde başka Kemal Beyler de var, zamanı gelecek onlar da çıkacak. Adam yemeyöntemi olarak düşünüyorlar İstanbul adaylığını... Hiç olur mu Türkiyenin en önemli iktidar noktalarından birisi yanıtını verdi.

CHP grubunun dünkü toplantısında grup yönetimi ve disiplin kurulu seçimleri yapıldı. Seçimler sırasında Baykalın son günlerde ismi öne çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili esprileri dikkati çekti. Edinilen bilgiye göre, basına kapalı toplantının açılışında konuşan Baykal, Önümde üç kişinin tekrar grup başkanvekili olmasına ilişkin başvuru var. Ama ben Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol ile yola devam etmeyi düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu arkadaşımız son zamanlarda hayli yoruldu. Kamuoyunda da ismi öne çıktı. Bu arkadaşımızın biraz dinlenmesine ihtiyaç vardedi.

Baykalın bu sözlerden sonra salona baktığı ve bazı milletvekillerinin sözlerini ciddiye aldığını görünce kahkaha atarak, Şaka yapıyorum, Kemal Beye takılıyorum dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler