Uğur Mumcu Araştırma Vakfı seminerleri

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), haberlerin daha doğru yorumlanması amacıyla ''Eleştirel Haber Okuryazarlığı'' semineri düzenleyecek. ''Yazma'', ''Felsefe'' ve ''Sinema'' gibi temel alanlarda düzenlenen seminerlere ''Eleştirel Haber Okuryazarlığı'' da ekledi. Ücretli seminerlere, 18 yaşını bitirmiş en az ortaokul mezunu herkes katılabilecek.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 12:42
Abone Ol google-news

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın, haberlerin daha doğru yorumlanması amacıyla düzenleyeceği ''Eleştirel Haber Okuryazarlığı'' seminerinde ''Gerçekten haberiniz var mı?'' sorusuna yanıt aranacak. Semineri, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe İnal ve gazeteci Rahmi Yıldırım yürütecek.

Haberlerin sağlıklı ve doğru yorumlanması ve çözümlenmesinde büyük bir eksikliği gidermeyi hedefleyen ''Eleştirel Haber Okuryazarlığı'' seminerinde, basına yansıyan olayların yansıtılış biçimlerine etki eden faktörler ve bu yansıtılış biçimiyle okuyucu/izleyici üzerinde yaratılmaya çalışılan etki masaya yatırılacak.

Seminerde ayrıca, sosyal ve ekonomik politikalarda basının rolünün ne olduğu, okuyucuyu nasıl etkilediği, basının verdiği her haberin doğru olup olmadığı gibi sorulara cevap aranacak.
Vakfın 15 yıldır sürdürdürdüğü Yazma, Felsefe ve Sinema seminerlerine, Mehmet Eroğlu, Prof. Dr. Ahmet İnam, Ahmet Özer, Prof. Dr. Oğuz Onaran, Çiğdem Ülker, Cemil Kavukçu, Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Gürata eğitici olarak katılıyor.

Yaklaşık 2.5 aylık seminerlere Ekim dönemi çalışmaları için kayıtlar başladı. Ayrıntılı bilginin um:ag'dan edinilebileceği seminerler için son başvuru tarihleri ise Sinema Tarihi ve Film Çözümlemeleri Semineri için 13 Ekim, Felsefeye Giriş-Felsefe Yazın İlişkisi Semineri için 14 Ekim, Yazma Semineri için 15 Ekim ve Eleştirel Haber Okuryazarlığı Semineri için 17 Ekim 2008 olarak belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler