İzinsiz gösteriye gözaltı

İzmir'de aralarında DTP İl Örgütü mensuplarının da bulunduğu 44 kişi izinsiz gösteri yaptıkları nedeniyle gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konak Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması ve gösteri yapan grup polis uyarısına rağmen eylemlerine devam etti. Bunun üzerine, polis, aralarında DTP İzmir İl Örgütü üyelerinin de bulunduğu 44 kişiyi gözaltına aldı.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 13:08
Abone Ol google-news

İzmir'de izinsiz gösteri yaptıkları için 38 kişinin yakalanmasının ardından, gösteriye katılan 6 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Konak Meydanı'nda toplanarak izinsiz basın açıklaması ve gösteri yapan grupta bulunanlar, ''sayın Öcalan'' yazısının bulunduğu dilekçeyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Konak'taki PTT binasına doğru yürümek istedi. Aralarında DTP'lilerin de bulunduğu grubu izleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Güvenlik şubelerinde görevli polisler, cumhuriyet savcısı ile telefonla görüşerek durumu bildirdi. Savcının talimatı üzerine harekete geçen polis ekipleri, izinsiz gösteri yapan ve yürümek isteyen grupta bulunan 38 kişiyi gözaltına aldı.
Polis ekipleri, daha sonra ara sokaklara kaçan 6 kişiyi daha kovalamaca sonucu yakaladı.
Gözaltına alınanlar arasında DTP İzmir İl Başkanı Nametullah Epözdemir ile il örgütü yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor raporları alınan 44 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Gözaltındaki 44 kişi hakkında ''bilerek ve isteyerek kendi iradesiyle terör örgütü adına propaganda yapmak ve bu suretle terör örgütüne yardım yataklık etmek'' suçundan işlem yapılacağı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler