Sit alanında kaçak otel iddiası

Cennet Adası'na bir şirket tarafından kaçak marina ve butik otel yapıldığı iddiaları üzerine çevreciler bölgede incelemede bulundu. Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan: "İnşaatın yapıldığı yer sit alanı ve milli parklar sınırları içinde''.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 13:08
Abone Ol google-news

Marmaris'in Adaköy mevkisinde bulunan Cennet Adası'na bir şirket tarafından kaçak marina ve butik otel yapıldığı iddiaları üzerine çevreciler, söz konusu yere giderek incelemede bulundu.

Marmaris Çevre Gönüllüleri Grubu üyeleri, Marmaris'in doğal güzelliklerinin bilinçli bir şekilde yok edildiğini öne sürdüler.

Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan da yaptıkları incelemenin ardından, inşaatın yapıldığı bölgenin sit alanı olduğunu ve bir kısmının da Milli Parklar sınırları içinde yer aldığını iddia etti. Ersan, ''Antalyaspor Başkanı ve Antmarin Denizcilik AŞ'nin sahibi olan Hasan Akıncıoğlu'na ait inşaatla ilgili iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizim asıl kaygımız ormanların yok edilerek yeşil doğanın katledilmesi'' dedi.

 

İddiaraları yanıtladı

İddiaların doğru olmadığını savunan Antmarin Denizcilik AŞ Yatırım Koordinatörü Ünal Toprak ise marina yapmadıklarını ve daha önceden yapılmış olan oteli restore ederek butik otele dönüştürdüklerini söyledi.

Çevrecilere ve gazetecilere inşaat alanını gezdiren ve soruları yanıtlayan Ünal Toprak, yeni inşaat yapmadıklarını sadece mevcut binaları restore ettiklerini savunarak, ''7.5 dönümlük bu araziye iddia edildiği gibi kaçak inşaat yapılmıyor. Daha önceden var olan binaların restorasyonunu yapıyoruz. Restorasyon için Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan restorasyon izni alındı. Restorasyon ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları yaptık. Mevcut yüzölçümü koruyarak, ilave inşaat yapmıyoruz. Aslına uygun olarak restorasyon yaptık'' diye konuştu.

Marmaris Belediyesinin yapmış olduğu inceleme sonunda 2 konudan dolayı yapının tatil edildiğine işaret eden Toprak, ''Bu konulardan birisi merdiven altlarına yapmış olduğumuz depodur. Depoları kaldırıyoruz. Diğer konu ise yapılan ölçümlerde binaların aslından 30 santim kadar dışarıya çıkmış olduğu tespit edildi. Depreme karşı güçlendirme çalışması yaptığımız için mevcut duvarlar çok inceydi, kalınlaştırmak zorunda kaldık. Bu 30 santimlik fark oradan kaynaklanıyor. Binaların kullanım alanında her hangi bir genişleme söz konusu değildir'' diye ekledi.

Bu konuyla ilgili gerekli müracaatları yaptıklarını ifade eden Toprak, bilirkişi incelemesi sonunda tesisin hizmete açılacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler