Romeo ve Juliette

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Charles Gronoud'nun 5 perdelik ''Romeo ve Juliette'' operasının prömiyerini 11 Ekim'de yapacak. İZDOB Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç, eserde görev yapan sanatçılarla genel provadan önce düzenlediği basın toplantısında, çalışmalarına bir önceki sezondan başlanan eserin, bu yılın en iddialı projeleri arasında yer aldığını belirtti.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 13:39
Abone Ol google-news

Sheakspeare'in tragedyasından Jules Barbier ve Michel Carre tarafından metinleştirilen eserin Fransızca sahneleneceğini bildiren Büyüksaraç, işbirliği içinde oldukları Fransız Kültür Merkezi'nin, sanatçıların diksiyonu için kendilerine bir eğitmen tahsis ettiğini söyledi. Büyüksaraç, ''Sanatçılarımız, geçen sezonun sonundan bu yana Fransızca eğitmen yardımıyla bu esere çalışıyor'' diye konuştu.

Kendisinin de solist olarak yer aldığı operanın 3 Mart 2009'a kadar 7 kez sahneleneceğini ifade eden Büyüksaraç, 7 temsilin de biletlerinin tamamının tükendiğini kaydetti.

Rejisörlüğünü Gürçil Çeliktaş'ın yaptığı eserin kostüm tasarımcısı Serdar Başbuğ da ''Romeo ve Juliette''in öyküsünün her çağda, her ülkede geçebilecek bir öykü olduğunu belirtti. Operadaki kostüm tasarımının ''iddialı'' olduğunu vurgulayan Başbuğ, kostümlerde stilize edilmiş 16. yüzyıl çizgileri kullandıklarını söyledi.

Öte yandan, Fransız Kültür Merkezi'nin, librettoyu Türkçeye çevirmeyi de üstlendiği, çevirinin opera sahnelenirken izleyicilere yansıtılacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler