AKM için protokol imzaladılar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu arasında Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenmesi projesi için protokol imzalandı. Adile Sultan Yalısı'nda dün imzalanan protokolle, AKM projesinin ajans tarafından yürütülmesiyle ilgili yasal düzenleme yürürlüğe girmiş oldu.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 13:53
Abone Ol google-news

Adile Sultan Yalısı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu  arasında imzalanan protokolden sonra açıklama yapan Çolakoğlu, kentin kültür başkenti olmasında AKM'nin çok önemli işlevinin olduğunu belirterek, AKM'nin yenilenmesi projesinin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor olmasının önemine işaret etti.

Çolakoğlu, şunları kaydetti: ''AKM, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın kuruluşunu sağlayan yasada da yer alıyor. Ajansımız, yasal sorumluluğu gereği bu süreci destekliyor, kararlar katılımcı bir biçimde oluşuyor. Bunların hepsi, her aşamada kamuoyu ile sergiler ve basın toplantıları ile paylaşılacak. Yapılacak çalışma yalnızca İstanbul'un değil, Türkiye'nin kültür hayatı için çok önemli olacak. Önümüzdeki süreci en sağlıklı şekilde yürütmek ve halkımıza İstanbul'u geleceğe taşıyacak bir kültür merkezi armağan etmek için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz.''

 

Nasıl bir yol izlenecek?

Açıklamaya göre, müzikten operaya, baleden tiyatroya pek çok sanat alanında hizmet veren AKM'nin, yıllardır sürdürdüğü misyonu geleceğe en etkin ve en güzel şekilde taşıması için gerekli çalışmalar çok katmanlı bir şekilde sürdürülüyor.

Kültür merkezini dünya standartlarında geleceğe taşıyacak düzenlemeler, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla, enerji tasarrufu ve etkinliği sağlayacak sistemler adapte edilerek tasarlanıyor. Böylelikle yapının, 365 gün gece-gündüz yaşayacak donanıma sahip olması hedefleniyor.

Bütün bu çalışmalar yapılırken, kültür mirası niteliği taşıyan yapının mimari özelliklerinin de korunması amaçlanıyor.

AKM'nin yenilenmesi projesi, elektromekanik donanımı, güvenlik, ses, akustik, ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, sahne sistemlerinin de yenilenmesini içeren çok boyutlu ve çok katmanlı bir proje olacak.

Yapının içinde nelerin değişeceğine, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve bakanlık temsilcilerinin oluşturduğu çalışma kurulu karar verecek.

Uzmanların katıldığı atölye çalışmaları ile yürütülecek proje için kullanıcılar, sanatçılar ve kültür yöneticileriyle de toplantılar yapılacak.

Gerçekleştirilecek mimari düzenlemelerin etkinlik mekanlarının niteliğini geliştirerek binanın, güncel kültür programlarına da uygun hale getirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan depolama, fuaye, sergileme ve yemek hizmetleriyle ilgili işlevlerde merkezin daha iyi çalışmasını sağlayacak önlemler hayata geçirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler