Aktütün'de eğitime başlandı

Hürriyet.com.tr'de yer alan habere göre, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na PKK'li teröristler tarafından yapılan hain saldırının ardından aksayan eğitim-öğretime bugün başlandı.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 13:54
Abone Ol google-news

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, tüm Türkiye'de olduğu gibi 8 Eylül'de bu okulunda eğitime açıldığını, ancak 6 Ekim Pazartesi gününden itibaren eğitimin aksadığını söyledi. Aydın, bunun da öğretmenlerin Yüksekova'da yapılan seminere katılmaları ve köydeki güvenlikten kaynaklandığını açıkladı.

Bayram tatili sonrası 3 gündür eğitim-öğretimin yapılamadığı Aktütün Köyü'nde bugün sabah saatlerinden itibaren öğrenciler ders başı yaptı. 68 öğrencinin bulunduğu 2 derslikli okulda öğrenciler yeniden ders başı yapmanın mutluluğunu yaşarken, Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın da aksayan eğitim-öğretim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Aydın, 2 derslikli Aktütün Köyü İlköğretim Okulu'nda 2 vekil öğretmenin görev yaptığını söyledi. Aydın, 6 Ekim'de yapılamayan ders başı ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

"Bu köyde 2 derslikli bir okul ve öğretmen lojmanı bulunuyor. Bu okulumuz için de 2 öğretmen görevlendirdik.  Okulumuzun 6 Ekim’de ders başı yapamamasının nedeni burada görev yapan iki vekil öğretmenimizin Yüksekova'da düzenlenen semine katılmalarından kaynaklandı. Bir sonraki gün gidememelerini nedeni de güvenlik oldu. Okulda herhangi bir sıkıntı yok. Okulu da geçen yıl onarmıştık.  Okul 25 yıl önce yapılmış.  Bu arada, basında çıkan haberlerden sonra da köye Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan bir müfettiş gönderdik. Gerekli incelemeler yapıldı. Her hangi bir sıkıntı yok. Milli Eğitim Bakanlığı'na da konuyla ilgili bilgi verdik."

5. sınıfa kadar eğitim görülebiliyor

Teğmen Nadir Okulu'nda sadece 5. sınıfa kadar eğitim görülebiliyor. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ise 2 saat 15 dakikalık mesafedeki Şemdinli İlçe merkezine gitmek zorundalar.

 Köyden sadece 5 erkek öğrenci lise için Şemdinli'ye gidip yatılı okuyorlar. Köy tarihinde şimdiye kadar üniversite bitiren genç yok.

Yine Aktütün'den hiç bir öğrenci üniversite sınavında  başarı sağlayamamış. Saldırıdan önce okulda vekil öğretmenlik yapan Cevdet Arıcı ve başka bir vekil öğretmen bugün eğitime yeniden başladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler