Başsavcı Çölaşan emekli oldu

Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, yaş haddinden emekliye ayrıldı. Danıştay'da düzenlenen törenle uğurlanan Çölaşan'dan boşalan Danıştay Başsavcılığı için önümüzdeki günlerde belirlenecek bir günde seçim yapılacak. Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın eşi olan Tansel Çölaşan'ın ''İhracatta Vergi İadesi'' konulu tez kitabı bulunuyor.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 14:28
Abone Ol google-news

Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın yaş haddinden emekli olmasının ardından boşalan koltuk için Danıştay 1. Dairesi Başkanı Yılmaz Çimen, 4. Daire Başkanı Engin Kumrulu, 7. Daire Başkanı Turgut Candan ve 13. Daire Başkanı Faruk Öztürk'ün aday olduğu öğrenildi.

 

Çölaşan'ın özgeçmişi

Tansel Çölaşan, 11 Ekim 1943'te Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1964'te mezun olan Çölaşan, avukatlık stajını bitirerek Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Tahsis Dairesi'nde bir süre çalıştıktan sonra 1967'de Danıştay Yardımcısı unvanıyla mesleğe başladı.

Danıştay Kanunsözcülüğü'ne atanan Çölaşan'ın, görev unvanı daha sonra Danıştay Savcısı olarak değişti. Çölaşan, Danıştay Kıdemli Tetkik Hakimliği görevini sürdürürken 4 Mart 1992'de Danıştay üyeliğine, 4 Temmuz 2001'de Danıştay Başkanvekilliği'ne ve 14 Eylül 2006'da da Danıştay Başsavcılığı'na seçilmişti.

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü de bitiren Çölaşan'ın, ''İhracatta Vergi İadesi'' konulu tez kitabı bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler