İÜ ile Columbia Üniversitesi işbirliği

İstanbul Üniversitesi, Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu ile bilimsel işbirliği anlaşması imzaladı. New York'ta imzalanan işbirliği kapsamında iki fakülte akademik personel ve öğrenci değişimi, yaz okulları, ortak araştırma programları gerçekleştirecek. Ayrıca iki üniversite, ortak bir ''Uluslararası Gazetecilik Konferansı'' düzenleyecek.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 14:32
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin , ABD'nin saygın okullarından Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu ile bilimsel işbirliği anlaşması imzaladı. İşbirliği kapsamında iki fakülte ortaklaşa uluslararası konferanslar, akademik personel ve öğrenci değişimi, yaz okulları, ortak araştırma programları gerçekleştirecek. Ayrıca İÜ İletişim Fakültesi’nde Columbia Üniversitesi’nce  akademik ve metodolojik olarak desteklenecek bir Gazetecilik Araştırma Merkezi açılması için de prensip anlaşmasına varıldı.          

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Gezgin, ABD’deki Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Dekanı Prof. Dr. Nicholas Lemann ve Uluslararası Çalışmalar Başkanı Prof. Dr. David A. Klatell ile New York’ta görüşerek işbirliği anlaşmasına vardı. Gezgin, daha sonra Türk gazetecilerle New York Türkevi’nde basın toplantısı düzenledi.

 

Columbia mezunu Türk gazetecilerin geleneği sürecek 

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Gezgin, İstanbul Üniversitesi'nin, Türkiye'deki iletişim fakültelerinin en köklüsünü bünyesinden barındırdığını vurgulayarak, iki üniversitenin 1930’lardan bu yana resmi olmasa da ilişki içinde olduklarını kaydetti. Gezgin, bu ilişkinin, geçmişte Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu’nda lisans ve  lisansüstü çalışmalarda bulunan pek çok önemli gazetecinin, daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders vermeleri şeklinde gerçekleştiğini anımsattı. (İÜHA)

 

Sertel ve Yalman’ın diploma kopyası Columbia dekanına verildi

Gezgin, Türk basın tarihinin önemli isimleri arasında yer alan Ahmet Emin Yalman ve Zekeriya Sertel gibi gazetecilerin, 1930’larda Columbia Üniversitesi’yle başlattığı geleneği sürdürmek amacıyla Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını söyledi. Böylece iki fakülte arasında resmi bir akademik ilişki kurulduğuna dikkat çeken Dekan Gezgin,”Zekeriya Sertel ve Ahmet Emin Yalman’ın Columbia Üniversitesi’nden aldıkları diplomaların Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi’nde sergilenen kopyalarını, sayın Dekan Prof. Dr. Nicholas Lemann’a da takdim ettik. Çok memnun oldular” dedi.

                   

Columbia destekli Gazetecilik Araştırma Merkezi                       

Anlaşma kapsamında İÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü bünyesinde Gazetecilik Araştırma Merkezi'nin kurulabilmesi için Columbia Üniversitesi akademik ve metodolojik destek verecek. Ayrıca iki üniversite, ortak bir ''Uluslararası Gazetecilik Konferansı'' düzenlemek için harekete geçecek. İki üniversitenin iletişim fakülteleri arasında akademik personel ve öğrencilere yönelik karşılıklı değişim ve ziyaret programları da hayata geçirilecek. İki fakülte, yaz okulları ve ortak araştırma programları da düzenleyecekler. Ayrıca, Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu’nun Amman’da yürüttüğü bir gazetecilik projesine de İÜ İletişim Fakültesi destek verecek.
       
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Gezgin, Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Dekanı Prof. Dr. Lemann’a İstanbul Üniversitesi’nin tarihi kapısının bir cam maketini hediye etti.       

Gezgin, ABD’deki İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği (IUUSA) Başkanı Ali Çınar ve MEZUNUSA Platformu Başkanı Cahit Oktay ile de mezunlarla ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda temaslarda bulundu.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler