MHP'den Yakış'a tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış’ın Danimarka büyükelçisiyle yaptığı görüşmede MHP’yi 'mesnetsiz' olarak şikayet ettiğini belirterek sert tepki gösterdi. Vural, "Bunu TBMM’nin uluslar arası komisyon başkanına yakıştıramıyoruz. Komisyon başkanına güvenimiz kalmamıştır" dedi.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 16:27
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu’nda AKP ile MHP arasında AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış tartışması yaşandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Genel Kurul’da söz alarak Yakış’ın, Danimarka büyükelçisiyle yaptığı görüşmede MHP’yi ‘mesnetsiz iddialarla’ şikayet ettiğini öne sürdü.

Vural, “Sayın Yakış yaptığı görüşmede partimizi mesnetsiz iddialarla yabancılara şikayet etmiştir. Bunu TBMM’nin uluslar arası komisyon başkanına yakıştıramıyoruz. Komisyon başkanına güvenimiz kalmamıştır” dedi. TBMM’nin geleneğinde uluslar arası komisyon başkanlarının siyasi partileri yabancılara şikayet etmesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını ifade eden Vural, Yakış’a bu konuda gerekli uyarının yapılmasını istedi. Vural, “Bu komisyon başkanının hiçbir yetkisi kalmamıştır. Kanuna göre iki yasama yılı için seçilen başkanının yurtdışına gitme işlerinin ertelenmesi yeni bir seçim yapıldıktan sonra bu konuda temsilin gerçekleşmesi gerekir. Bu komisyon başkanı yetkisizdir, hiçbir şekilde temsil edemez” diye konuştu.

Genel Kurul’da AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise Vural’ın konuşmasının ardından söz alarak Yakış’ın Genel Kurul’da bulunmadığını, bu konunun kendisinin de bulunduğu bir oturumda ele alınmasının şık olacağını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler