TBMM'de bildiri anlaşmazlığı

Terör saldırılarını kınamak amacıyla TBMM'de okunacak bildiri, CHP ve AKP'nin metnin içeriği üzerinde uzlaşamaması üzerine genel kurulda okunamadı. CHP ve MHP'nin hazırladığı bildiriye, hükümete yönelik eleştiriler bulunduğu gerekçesiyle AKP itiraz etti. DTP'nin de imza vermemesi üzerine bildiri okunamadı.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 16:52
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, önceki gün sınırötesi operasyon için TSK'ye 1 yıl daha yetki verilmesine ilişkin tezkerenin görüşmelerinin ardından terör saldırılarının kınanması için bir bildiri açıklanması gündeme geldi. CHP tarafından hazırlanan bildiri metni, önce MHP'ye gönderildi. MHP'nin olumlu görüş bildirmesi üzerine bildiri metni, AKP'ye sunuldu. Ancak AKP, bildiri metninde hükümete yönelik eleştiriler olduğu gerekçesiyle itiraz etti. AKP ve DTP'nin imza vermemesi üzerine bildiri, TBMM Genel Kurulu'nda okunamadı.

CHP'nin hazırladığı bildiri metninde, Irak'ın kuzeyinde terörle mücadele etmekle görevli hiçbir güvenlik gücünün bulunmaması, bölgedeki yerel yönetimlerin terör örgütüne destek sağlaması kınanarak, hükümete Irak sınırının terör saldırısına elverişli durumdan çıkarılması için gerekli tedbirleri alması öneriliyor. Bildiride ayrıca, terörle mücadeleyi güçleştiren düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve bölgeye ekonomik ve sosyal yatırımlar yapılması tavsiye ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler