Pippa Bacca anısına sergi

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Türkiye Ulusal Komitesi, barış mesajı vermek için beyaz gelinliğiyle yola çıkan ancak Türkiye'de öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için sergi ve forum düzenledi. Etkinliğe Bacca'nın annesi Elena Manzoni ve İtalyan sanatçı Nicolla Strippoli de katıldı.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 17:34
Abone Ol google-news

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Türkiye Ulusal Komitesi, ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan ve çıktığı barış yolcuğunda, Gebze yakınlarında öldürülen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino Di Marineo anısına sergi ve forum düzenledi.

İtalyan Kültür Merkezindeki forumdan önce konuşan Pippa Bacca'nın annesi Elena Manzoni, kendisine gösterilen konukseverlik ve sıcakkanlılık için teşekkür etti.

Kızının yaşadığı şiddettin, onun vermeye çalıştığı barış mesajını ortadan kaldırmaması hatta daha da yaygınlaştırması gerektiğini vurgulayan Manzoni, Pippa Bacca'nın hala kendileriyle birlikte olduğuna inandığını söyledi.

Manzoni, bu dünyada iyilerin de kötülerin de bulunduğunu, ancak iyiliğe olan inancın sürdürülmesi halinde kötülüğün yenilebileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bugün çok anlamlı bir gün. Bacca'yı anmak için bir araya geldik. İtalya adına herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir düş başlatmıştı, ötekinin yerine kendini koymak için yola çıkmıştı. Bize düşen, onun mesajını yaşatmak. Kendisi bu uğurda hayatını kaybetse de mesajı yerine ulaştı. İyiliğe olan inancımızı sürdürmeliyiz; ancak bu şekilde dünya Murat'ların değil Bacca'ların olur.''

Foruma katılan İtalyan sanatçı Nicolla Strippoli de enerjisini kötü şeylere harcamak ve iyiliğe olan inancını kaybetmek istemediğini belirterek, ''Ama Bacca, kötü bir insana denk geldi. Bu, dünyanın her yerinde olabilirdi. Bacca için açılan serginin onur konuğu olmaktan çok memnunum. Türkiye'nin konukseverliği ve konuya gösterdiği ilgi beni çok etkiledi'' diye konuştu.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya da bir erkek tarafından öldürülen Pippa Bacca'dan özür dilemeye geldiğini ifade ederek, ''Savaş ve Kadın'' adlı oyunu Bacca anısına yeniden sahneye taşıyacaklarını kaydetti.

UPSD Türkiye Komitesi Başkanı ve gazetemiz yazarı Bedri Baykam ise Pippa Bacca'nın, insanlara güvenerek aldığı risklerin farkında olduğunu ifade ederek, ''Bu yüce fikrin ve bu güzel görevin kendi yaşamıyla ödenmesi, son derece talihsiz ve üzücüdür'' dedi.

Baykam, Pippa Bacca'nın parlak aydınlık gülüşünün, korkusuz ve cesur fikirlerinin her zaman hatırlanacağını söyledi.

Anma konuşmalarının ardından, gazetemiz yazarı Dr. Erdal Atabek'in moderatörlüğünde, Türk, İtalyan sanatçı ve aydınların katılımıyla ''Pippa'yı Hatırlamak, Dün ve Yarın'' konulu forum gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, Pippa Bacca anısına Türk ve İtalyan sanatçıların resim ve enstelasyon gibi çalışmalarından oluşan sergi açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler