Nazım, ölümünün 47. yılında anılıyor

3 Haziran 1963 yılında yaşama veda eden usta şair Nazım Hikmet, yurt içinde ve mezarının bulunduğu Moskova'da düzenlenen törenlerle anılacak.

Yayınlanma: 27.05.2010 - 12:43
Abone Ol google-news

Antalya'da düzenlenecek tören 3 Haziran günü İstanbul'dan gidecek olan sanatçıların katılımıyla saat 18.00'de Karaalioğlu Parkı'nda Mehmet Aksoy'un Nâzım Hikmet anıtının açılışıyla başlayacak. Mehmet Aksoy'un Nâzım Hikmet Anıtı, bu yılın Ocak ayında Nâzım Hikmet Vakfı tarafından Küba Havana'ya götürülen heykelin bir örneğini oluşturuyor. Açılış töreni sonrasında ise Antalya'da bulunan dört bin kişilik Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda Fazıl Say'ın Nâzım Hikmet Oratoryosu seslendirilecek. Bu konserde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çok Sesli Korosu, Fazıl Say'a eşlik edecek. Sertap Erener ve Güvenç Dağüstün'ün solist olarak katılacağı konserde şiirler Genco Erkal tarafından seslendirilecek. Orkestrayı Şef İbrahim Yazıcı yönetecek.

İstanbul'da ise Nâzım Hikmet Vakfı'nda bulunan Nâzım Hikmet'in çocukluk eşyası, Oyuncak Müzesi'nde bir ay süreyle "Nâzım Hikmet Köşesi" adıyla sergilenecek.
 

Moskova'da mezarı başında

Moskova'da düzenlenecek anma töreni her yıl olduğu gibi bu yıl da Nâzım Hikmet'in mezarının bulunduğu Nove Deviçye Mezarlığı'nda yapılacak. Türkiye'den Nâzım Hikmet Vakfı'nı temsilen tiyatro sanatçıları Tilbe Saran ve Cüneyt Türel'in katılacağı törenler iki akşam sürecek. Törenlerde Sumru Ağıryürüyen Grubu ve Edip Akbayram konser verecek. Nâzım Hikmet ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da Eskişehir Doğançayır'da ve Aydın'da da anılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler