Meksika'da polise saldırı: 5 ölü

Meksika'da polis ekibine saldırı düzenlendi. Yetkililer, batı eyaleti Jalisco'da silahlı kişilerin, polislere 800'den fazla mermi sıktıklarını ve bomba attıklarını açıkladı. Saldırının nedeni ve failleri hakkında bir açıklama yapılmadı ancak Meksika'da, operasyonlarla birlikte ağır darbe alan uyuşturucu çetelerinin kontrolü ele geçirmek için uğraştığı biliniyor.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 17:56
Abone Ol google-news

Meksika'da polisleri hedef alan saldırıda 5 polis hayatını kaybetti. Yetkililer, batı eyaleti Jalisco'da silahlı kişilerin, polislere 800'den fazla mermi sıktıklarını ve bomba attıklarını açıkladı.

Polislerin Lagos de Moreno kasabasında durdurdukları bir aracı aramaya hazırlandığı sırada saldırıya uğradığını kaydeden yetkililer, iki kamyonetle olay bölgesine gelen çok sayıda silahlı kişinin düzenlediği saldırıda iki sivilin de yaralandığını bildirdi.

Saldırının nedeni ve failleri hakkında açıklama yapılmazken, Meksikalı yetkililer, uyuşturucu kaynaklı şiddet olaylarında bu yıl 3 bin kişinin öldüğüne, şebekelerin karlı uyuşturucu rotalarının kontrolünü ele geçirmek için mücadele ettiklerine dikkati çekti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler