ABD, Taliban ile uzlaşmaya hazır

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan hükümetinin, savaşı sona erdirmek için müzakere yapmanın peşine düşmesi durumunda ülkesinin Taliban ile uzlaşmaya hazırlanacağını, ancak El Kaide terör örgütüyle herhangi bir müzakereyi düşünmediklerini söyledi.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 19:12
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının gayriresmi toplantısı için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, gazetecilere Afganistan savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gates, uzlaşmanın, Afganistan'daki savaşın ve isyanın siyasal sonu olacağını, ancak uzlaşmanın Afgan hükümetinin koşulları üzerine olması gerektiğini ve Taliban'ın hükümetin hakimiyetine bağlı kalacağına dair taahhüdde bulunması gerektiğini bildirdi.

Uzlaşma çabalarının, El Kaide örgütüne üye olanları kapsamayacağını ifade eden Gates, ''El Kaideli biriyle konuşmadığımızdan emin olmak zorundayız'' dedi.

Gates, gazetecilerin ısrarla El Kaide ile değil ama Taliban ile görüşmenin mümkün olup olmadığı yönündeki soruya ''Evet'' yanıtını verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler