CHP yeni vitrinini hazırlıyor

CHP'de hesaplar 33. Olağan Kurultay'ın ardından 27 koltuk için yapılacak yarışa kilitlendi.

Yayınlanma: 28.05.2010 - 11:52
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Parti Meclisi (PM) içinden MYK'ye girecek 19 kişiyi belirleyecek. Salı günü de grup organlarında boşalan iki grup başkanvekili, iki grup yönetimi üyesi, iki grup denetçisi ve disiplin kurulunda yer alacak iki kişi için milletvekilleri sandığa gidecek.

Kılıçdaroğlu vekillere ilk defa hitap edecek

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından ilk kez milletvekillerine Salı günü hitap edecek. Kılıçdaroğlu, Salı günü düzenlenecek TBMM Grubu'na ilk defa Genel Başkan olarak katılarak, konuşma yapacak.
 

Kılıçdaroğlu kürsüde, Baykal sırada

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, grup toplantısında bu sefer milletvekilleri arasında oturarak, kürsüde konuşan Kılıçdaroğlu'nu dinleyecek.
 

Vekiller sandığa gidecek

Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan, Hakkı Suha Okay'ın da PM'ye girmesinden dolayı iki grup başkanvekilliği için Salı günükü grup toplantısında seçim yapılacak. Ayrıca 6 milletvekilinin PM'ye girmesinden dolayı boşalacak grup organları için sandığa gidilecek. CHP milletvekilleri, boşalan iki grup başkanvekilliği, iki grup yönetimi, iki grup denetçisi ve disiplin kurulunda yer alan iki üyeyi seçmek için oy kullanacak.

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre, grup başkanvekilliği için Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin adı geçiyor. Edinilen bilgiye göre Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ile Konya Milletvekili Atilla Kart'ın da grup başkanvekili seçiminde aday olacağı ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon