Gazetelerde bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetinde 'Kapitalizmin direği' başlığı altında verdiği haberde, ABD'de yaşanan krizin tüm dünya ülkelerini etkilediğini ifade ederken; Hürriyet, Tercüman ve Akşam, Diyarbakır'da yaşanan kanlı terör olayını manşetlerine taşıdı. Milliyet ise 'Gizli tutulan yolsuzluk raporu' başlığı altında, Türkiye'deki yolsuzluklarla ilgili iki raporundan birinin, AKP tarafından gizli tutulduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 07:12
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kapitalizmin 5 direği sarsıldı

1 - Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler: Birkaç istisna dışında şirketlerin batmasına izin verilmedi. 2 - Temel ve nihai amaç kâr maksimizasyonudur: Lehman Brothers, Merrill Lynch, Morgan Stanley ve Bank of America gibi finans devleri bile kârlarından oldu. 3 - Üretim araçlarının özel mülkiyeti esastır: Devletin üretimden ve ekonomiden toptan çekilmesini öneren sistem, zararlar kapatılamayınca, hükümetleri göreve çağırdı. 4 - Her birey rasyonel beklentilerine göre davranır: Bu teori derin yara aldı. 5 - Her arz kendi talebini yaratır: Fiyatlar uçtu.

 

 

HÜRRİYET

Üç kalleş yakalandı

Diyarbakır'da 4 polis ile bir sivil memurun şehit düştüğü saldırının faili teröristlerden 3 'ü gözaltında. Kalleş tuzağı planlayan ve saldırıya bizzat katılan terörist Mehmet Şah Yildeniz aranıyor.Yildeniz'in, 10 gün önce Kuzey Irak'tan girdiği belirlendi.

 

MİLLİYET

Gizli tutulan yolsuzluk raporu

Avrupa Konseyi Yolsuzlukla Mücadele Devletler Grubu'nun Türkiye'deki yolsuzluklarla ilgili iki raporundan biri, AKP hükümetinin isteğiylegizli tutuldu. Listede yolsuzluk raporu yayımlatmayan tek ülke Türkiye görünüyor.

 

RADİKAL

Peki bu ziyniyeti kim soruşturacak

Bir müdürü soruşturan ilköğretim müfettişlerinin öğretmenlere soruları: Müdür Allahsız mı? Ermeni olduğu doğru mu? Ayrana rakı katıyor mu?

 

TERCÜMAN

Hamile karısını sper olup kurtardı.

Şehit polis Ramazan Tavşancı'nın, 4 aylık hamile polis eşini otoya sıkılan kurşunlardan koridora itip kurtardığı ortaya çıktı.

 

AKŞAM

Kollarında öldü

Ölüme fedakarlık. Kurşun yağdırılan serviste şehit düşen Ramazan Tavşancı son bir hamleyle kendisi gibi polis olan eşini ve doğmamış bebeğini kurtardı...

 

POSTA

Aşkı terör bitirdi

Diyarbakır'da terörisleri taradığı servis aracındaki polis çift Seda- Ramazan Tavşancı büyük bir aşkla evlenmişti. Seda Tavşancı ikinci cocuğuna 3,5 aylık hamilaydi. Saldırıda şehit olan Ramazan Tavşancı'nın eşini korumak için üzerine kapanıp göğsünü siper ettiği ortaya çıktı.

 

VATAN

Wall Street'te büyük çöküş

Gelişmiş ülkelerin tedbir çabalarının hiçbiri piyasaladaki korkuyu dağıtamadı. ABD Borsası dün yüzde 7.33 ile tarihinin en keskin düşüşlerinden birini yaşadı.

 

SABAH

Her türlü tedbiri almak hakkınız

Ortadoğu dörtlüsünün özel temsilcisi Blair, ani Türkiye ziyaretinde teröre karşı tam destek verdi.

 

YENİŞAFAK

Terörin hedefi yerel seçimler

Aktütün Karakolu ve Diyarbakır'daki kanlı saldırıların altında " sandık hesabı" çıktı. Uzmanlar, teröristlerin AK Parti'yi yerel seçim öncesi bölgede güçsüz göstermeyi amaçladığı görüşünde.

 

ZAMAN

İşte bu! Şehitler toprağa verilmeden failler yakalandı

Son yıllarda saldırılar faili mechul kalmıyor.Polis, Diyarbakır'daki saldırganları birkaç saatte ele geçirirken, uzmanlar bunu " Suçluları yakalamak için OHAL'e ihtiyaç yok" diye yorumladı. Teröristler, hedeflerinin 30 polis olduğunuitiraf etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler