Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam

Uygulamasına 15 Ekim'den itibaren başlanacak olan zamla ANKARAY, belediye ve dolmuş ücretleri 1.7 YTL oldu. TCDD de Ankara'da banliyö tren ücretlerine 200 Ykr. zam yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 07:28
Abone Ol google-news

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine 15 Ekim'den geçerli olmak üzere zam yapıldı. ANKARAY, belediye ve dolmuş ücretleri 1.7 YTL oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UKOME Genel Kurulu'nda alınan karar kapsamında, 15 Ekim Çarşamba gününden itibaren EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1 YTL 20 YKr'den 1 YTL 40 YKr'ye, özel halk otobüsü bilet ücretleri de 1 YTL 50 YKr'den 1 YTL 70 YKr'ye çıkarıldı. Yeni tarifede indirimli otobüs biletlerinde ise herhangi bir artış yapılmadı.

Ayrıca, minibüslerde en kısa mesafe 1 YTL 70 YKr, uzun mesafeler ise 2 YTL oldu. Açıklamada, zam kararının, Ankara Minibüsçüler Odası ile Özel Halk Otobüsçüleri Odasının talepleri üzerine alındığı belirtildi. Öte yandan, zammın banliyö tren ücretlerine de yansıması bekleniyor. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (TCDD) de, Ankara başta olmak üzere banliyö taşımacılığı yaptığı yerlerde banliyö tren ücretlerine 200 Ykr. zam yapma hazırlığında olduğu öğrenildi. Ankara'da banliyö ücretleri halen 1 YTL 50 YKr olarak uygulanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler