Kolombiya'da olağanüstü hal

Kolombiya'da, yargı çalışanlarının grevinin 36 gündür sürmesi üzerine, çok sayıda mahkumun cezaevlerinden çıkmasını engellemek için Devlet Başkanı Alvaro Uribe, olağanüstü hal ilan etti.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 07:30
Abone Ol google-news

Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Kolombiya radyo televizyonundan yayımlanan açıklamasında, hükümetin dün gece olağanüstü hal uygulanmasına karar verdiğini ve ''grevin başlamasının ardından cinayet, saldırı, hırsızlık ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan 2 bin 720 kişinin salıverilmesinden üzüntü duyduğunu'' söyledi.

Uribe, bu kararı Kolombiya Başsavcısına danışarak, ''ciddi suçlarla itham edilen kişilerin serbest bırakılmasını engellemek için aldığını'' belirtti.

Kolombiya'da yargı çalışanlarının 3 eylülde başlattıkları grev, adalet sistemini felç etmiş, 2 binden fazla kişi hakim karşısına çıkamadığı için serbest bırakılmıştı.

Ücretlerine zam isteyen yargı çalışanlarının talebinin kabul edilmesinin devlete maliyetinin 127 milyon dolar olacağı belirtiliyor.

Yetkililer, şu an 90 binden fazla davanın askıda olduğunu ve grevin şu ana kadar maliyetinin 57 milyon dolar olduğunu kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler