BM, Gürcistan'da görev süresini uzattı

BM Güvenlik Konseyi, Gürcistan'daki BM Gözlemci Gücü'nün (UNMIG) görev süresini 4 ay daha uzattı. Konsey, oybirliğiyle aldığı kararla, 1994 yılından bu yana Gürcistan ile Abhazya arasındaki ateşkesin korunmasından sorumlu olan UNMIG'in görev süresini 15 Şubat 2009'a dek uzatmış oldu.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 07:35
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, UNMIG'le ilgili olarak Konsey'e sunduğu son raporda Güney Osetya'da Gürcistan ve Rusya arasından yaşanan ihtilafın ve ardından yaşanan gelişmelerin UNMIG'in de gelecekteki rolünün yeniden tanımlanmasını gerektirebileceğini belirtmişti.
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin yaptığı açıklamada, UNMIG'in isminin değiştirilmesi gerektiğini, gücün Gürcistan'da değil Abhazya'da görev yaptığını söyledi. Rusya, Gürcistan'la yaşadığı krizin ardından Gürcistan'dan bağımsızlıklarını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımıştı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve AB yetkililerinin başkanlığında haftaya İsviçre'nin başkenti Cenevre'de yapılacak toplantılarda, Gürcistan ve Rusya tarafları UNMIG'in yetkilerini de gözden geçirecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler