Kıbrıs için buluştular

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulunması amacıyla 11 Eylül'de başlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde bugün üçüncü kez bir araya geldi. Talat ve Hristofyas görüşmede, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' başlığı altında, federal yürütme organının nasıl şekilleneceğini tartıştı. Liderler müzakereler çerçevesinde her hafta bir araya gelecek.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 07:48
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulunması amacıyla yaptıkları toplantı sona erdi.

Üç buçuk saat süren görüşmenin ardından liderler açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı. Liderler yerine BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, kısa bir açıklama yaptı. Downer açıklamasında, güç ve yönetim başlığı konusunda önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Liderlerin, bugün yaptıkları görüşmede, müzakereler çerçevesinde her hafta bir araya gelmeyi kararlaştırdığı ifade edildi. Adada 11 Eylül'de başlayan kapsamlı müzakerelerde güç ve yönetim konusunu görüşmeye başlayan liderler, pazartesi günü yapılacak görüşmede aynı konuyu ele almaya devam edecek.

 

Hristofyas'ın açıklamaları

Rum radyosunun haberine göre, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la bugün üçüncü kez bir araya gelen Hristofyas, görüşmenin ardından Rum başkanlık köşküne dönüşünde yaptığı açıklamada, "Genel olarak memnunum. Bugün de merkezi hükümetin yetkileriyle ilgili 1-2 adım attık" dedi.

Şu ana kadar 3 görüşme olduğunu belirterek sabır gösterilmesini isteyen Hristofyas, kendilerinin her iki topluma da hizmet eden görüş ve tezleri savunduğunu ileri sürdü ve süreç içinde buna devam edeceklerini söyledi.

İki lider bugün sabah saatlerinde Lefkoşa ara bölgede bulunan, BM kontrolündeki Uluslararası Havaalanı yakınında kapsamlı müzakereler için tahsis edilen binada biraraya gelmişti. Görüşmede BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun da hazır bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler