Efes ayakta kaldı

Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk için çıktığı maçta Efes Pilsen 83-79'lük skorla kazandı ve seriyi 3-2'ye getirdi.

Yayınlanma: 30.05.2010 - 17:47
Abone Ol google-news

Beko Basketbol Ligi’nde final serisinin 5. maçı Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynandı. Seride 3-1 önde olan Fenerbahçe Ülker’in şampiyonluk için çıktığı kaşılaşmada Efes Pilsen serinin bitmesine izin vermedi.

İlk dakikasından son anına kadar büyük çekişmeye sahne olan maçı lacivert-beyazlılar 83-79 kazanarak seride durumu 3-2 yaptı.

İlk çeyreği 24-17, devreyi de 46-41 önde kapatan Efes Pilsen’de, Igor Rakocevic 23 sayıyla maça damgasını vururken, Bostjan Nachbar 13 sayı-2 ribaund, Mario Kasun 12 sayı-3 ribaundla katkı yaptılar.

Fenerbahçe Ülker’de en skorer isim 18 sayıyla Ömer Onan olurken, Lynn Greer 12 sayı-2 ribaund, Mirsad Türkcan da 12 sayı-7 ribaundla oynadılar.

Serinin 6. maçı 3 Haziran Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak. Fenerbahçe Ülker o maçı kazanırsa şampiyon olacak.
 

Ayhan Şahenk doldu

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nin 5. maçında Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelirken, basketbolseverlerin de ilgisi yüksek oldu.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılan maçta tribünler önemli ölçüde doldu. Fenerbahçe Ülker taraftarları, kendilerine ayrılan bölümde polis ve özel güvenlik kordonu içinde mücadeleyi takip ettiler.

Efes Pilsen 3-1 geriye düştüğü final serisinin 5. maçına 2 oyuncusundan yoksun çıktı. Yine final serisinde sakatlanan Bootsy Thornton'un ardından, Kerem Tunçeri'nin de sağ el bileğinin kırılması, lacivert-beyazlı ekipte ikinci bir şanssızlık oldu. Efes Pilsen'de ayrıca dizinde sakatlığı bulunan Ender Arslan ise kadroda yer aldı. Kerem Tunçeri'nin yanı sıra Bootsy Thornton da salona gelerek zorlu maçta takım arkadaşlarını yalnız bırakmadılar. Fenerbahçe Ülker karşısında sahaya çıkan ilk beşteki oyuncular da Kerem Tunçeri ve Thornton'un da yanına giderken, Kerem ve Thornton arkadaşlarına moral verdiler.
 

Geniş güvenlik önlemleri

Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker'in karşılaştığı final serisinin 5. maçında güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Salona girişte tek tek üzerleri aranan taraftarlar, her iki takım taraftarları için ayrı ayrı oluşturulan koridorlardan geçerek içeri giriş yaptılar.

Polis ve özel güvenlik elemanlarının salon içi ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler