Erkekler kadınlar için seferber olacak

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla KSGM tarafından bir konferans düzenlenecek. Konferansa kadına şiddetin önlenmesi amacıyla erkeklerin katıldığı en büyük hareket olan "Beyaz Kurdele"nin kurucusu Micheal Kaufmann'da konuşmacı olarak katılacak.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 09:14
Abone Ol google-news

Kadına şiddetin önlenmesi konusunda dünya genelinde erkeklerin dahil olduğu en büyük hareket olan ''Beyaz Kurdele''nin kurucusu Micheal Kaufmann, Türk erkeklerini şiddete karşı harekete geçirmeye çalışacak.

Kaufmann, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce (KSGM) düzenlenecek ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Erkek Katılımı'' konulu konferansta, erkeklerden şiddete yönelmemelerini ve kadına yönelik şiddete sessiz kalmamalarını isteyecek.

KSGM, ''Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleriyle Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirler'' konulu Başbakanlık Genelgesi'nin, ''Kadın-erkek eşitliğini önemseyen, kadın haklarının gelişmesine destek veren erkek gruplarının sayısının artırılması konusunda gerekli önlemler alınmalıdır'' maddesi gereğince, erkeklere yönelik duyarlılık ve farkındalık yaratıcı programlar yürütüyor.

Bu kapsamda, 15 Ekim Çarşamba günü ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Erkek Katılımı'' konulu konferans düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler