Polisler gözyaşıyla uğurlandı

Diyarbakır'da emniyet personelinin bulunduğu servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olanlar için Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda tören düzenlendi. Törenlere katılan çok sayıda yurttaş terörü kınayan sloganlar attı. Öte yandan olay yerinde, saldırıda kullanılan 2 Kalaşnikof marka tüfek bulundu. Silahlarda yapılan teknik incelemede teröristlerin kimlikleri belirlenirken, saldırıyı düzenledikleri belirtilen 4 teröristten 3'ü yakalandı.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 09:43
Abone Ol google-news

Diyarbakırda Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelinin bulunduğu servis aracına saldırı düzenleyen ve 5 polisi şehit eden, 18 polisi yaralayan 4 teröristten 3ü yakalandı. Şehit polisler ise dün son yolculuklarına uğurlandı.

Diyarbakırda önceki gün Polis Meslek Yüksekokulu personelini taşıyan servis otobüsüne yapılan saldırının soruşturması çok yönlü olarak sürdürülüyor. Olay yerinde, saldırıda kullanılan 2 Kalaşnikof marka tüfek bulundu. Silahlarda yapılan teknik incelemede teröristlerin kimlikleri belirlenirken saldırıyı düzenleyen 4 teröristten 3ü dün yakalandı. Polis saldırının planlayıcısı Mehmet Şah Yıldenizi ise her yerde arıyor. Yıldenizin, beraberinde 3 teröristle saldırıyı gerçekleştirdiği, 2 teröristin el bombası attığı, diğer ikisinin ise aracı taradığı ifade edildi.

1998 yılında PKKye katılarak Kuzey Iraktaki PKK kamplarında askeri eğitim gören Yıldenizin Diyarbakırın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, 3 Ocakta Diyarbakırda 7 kişinin ölümüne, 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle yargılanan Erdal Polatla birlikte PKK kamplarında askeri eğitim gördüğü söylendi. Yakalanan teröristler Terörle Mücadele Şubesinde sorgulandı.

Şehit polisler için Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda tören düzenlendi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiyenin kardeş kavgasına sokulmak istendiğini söyledi. Törene Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

 

Bebeğini göremedi

Saldırıda şehit düşen Yozgatlı polis memuru Ahmet Kılıçarslanın eşi Ayşe Kılıçarslan ise dün bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Acı haber Yozgatı yasa boğarken haberi televizyondan öğrenen anne Cemile Kılıçarslan fenalık geçirdi. Baba Rafet Kılıçarslan ise Düşman bile tam belli değil. Belli olsa da hepimiz yok etmeye gitsekdiye konuştu. Şehit polis Esenli beldesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Saldırıda şehit olan polis memurlarından Kahramanmaraşlı Duran Karaboğaşın 16 yaşındaki kızı Tuğba Karaboğaş, acı haberi havaalanında öğrenince baygınlık geçirdi. Genç kıza havaalanında sağlık görevlileri müdahale etti. Cenazenin Şahinkayası beldesine getirilişi sırasında şehidin yakınları fenalık geçirdi. Törende şehidin babası İbrahim Karaboğaş ile çocukları Zeynep, Tuğba, İbrahim ve Mustafanın ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Aynı saldırıda şehit olan polis memuru Adem Seyfioğlu için de Kahramanmaraşın Andırın ilçesine bağlı Yeşilova beldesinde tören düzenlendi. Cenaze havaalanından konvoy eşliğinde baba evine getirildi. Cenazenin eve getirilişi sırasında izdiham yaşanırken, baba Selahattin Seyfioğlu, oğlunun tabutuna sarılarak Ben seni böyle mi gönderdim? Ben seni böyle mi karşılayacaktım? Kahrolsun PKKdiye ağıt yaktı. Anne Mahire Seyfioğlu ise Sakın ağlama, hiç kimse ağlamasın, o şerefsizleri sevindirmeyeceğiz. Daha 25 yaşındaydı, 6 aylık çocuğu vardıdedi. Şehit polis memuru Yeşilova mezarlığında toprağa verildi.

Saldırıda şehit olan teknisyen yardımcısı Vedat Ulunun cenazesi, doğum yeri olan Diyarbakırın Geyiktepe köyünde toprağa verildi. Törene şehidin ailesi, yakınları, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, askeri yetkililer ve çok sayıda yurttaş katıldı. Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehit polis memuru Ramazan Tavşancı (34) da İstanbulda Fatih Camisinde kılınan öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verildi. Cenaze töreninde bir grup, terör örgütü PKKyi lanetledi.


Operasyonlar arttı

Diyarbakırdaki saldırının ardından 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığından ardı ardına 20ye yakın F16 havalandı. PKKnin kış mevsimine yönelik hazırlıklarını engellemek için Şırnakın Cudi, Küpeli ve Yassı Dağları ile Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyonlar dün de sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler