Özel harekata taze kan

Emniyet Genel Müdürlüğü özel harekat daire başkanlığının eğittiği 485 özel harekat kursiyeri, başta Hakkari ve Şırnak olmak üzere çeşitli yeni görev yerlerine atandı.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 11:05
Abone Ol google-news

Terör örgütüyle mücadelede çok önemli operasyonlara imza atan Emniyet Genel Müdürlüğü özel harekat timlerine, yeni mezun 485 polis daha katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın bu yıl içerisinde açtığı 36. dönem kursuna katılan ve çeşitli kadrolarda görev yapan kursiyer polisler, yaklaşık 3 ay 15 gün süren eğitime tabi tutuldu. Kursu başarıyla tamamlayan 485 özel harekat mensubunun, başta Hakkari ve Şırnak olmak üzere çeşitli kadrolara atamaları yapıldı. Yeni atanan özel harekat mensuplarının önümüzdeki günlerde görev alacakları bildirildi.

Emniyet teşkilatının çeşitli birimlerinde görev yapan polislerden, ihtiyaca göre zaman zaman açılan kurslara katılanlara, Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki yerleşkesinde arazi şartlarına göre eğitim veriliyor. Arazide kurulan çadırlarda barınan özel harekat kursiyerleri, operasyon teknikleri, rehine kurtarma, işgal, uçak kaçırma, kısa ve uzun menzilli her türlü atış, çatışma teknikleri gibi çok yönlü eğitimden geçiriliyorlar.

Yeni atanan özel harekat timlerinden önce, başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere çeşitli il emniyet müdürlüğü kadrolarında 4 bin 800 özel harekat mensubu polis bulunuyordu. Özel harekat mensupları ayrıca Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin de korumasını üslenmiş durumda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler