"Terörle mücadelede kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin PKK terörüyle mücadele konusunda sonuna kadar kararlı olduğunu söyledi. Terör örgütlerinin provokasyonlardan beslendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Terör örgütleri daima bundan beslenirler. Ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır" dedi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 11:12
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Kadriorg Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin Diyarbakır’da son yaşanan terör saldırısını da değerlendirdi ve şöyle konuştu: “Terör örgütü bazı provokasyonlar peşinde. Terör örgütleri daima bundan beslenirler ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır. Şundan da gurur duyuyoruz ki Türkiye terörle mücadele ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir silahlı kuvvetlerde görülmeyecek kadar, terörist ile sivilleri ayıran ve yaptığı operasyonlarda özellikle Kuzey Irak'ta sivillere hiç zarar vermeyen bir tavır içindedir. Bu, tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Bundan da gerçekten gurur duyuyoruz. Ama kararlılığımız devam etmektedir. Teröristler bu tür provokasyonlarına devam edebilirler ama terörle mücadele konusundaki kararlılığımız kesindir.”

 

Estonya ile ilişkiler

İki ülkenin tarihten gelen dostlukları olduğunu belirten Gül, “Türkiye ile Estonya arasındaki ilişkiler gerçekten çok mükemmeldir” diye konuştu. Türkiye’nin Estonya'nın NATO'ya girmesini desteklediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Estonya ve diğer müttefiklerle birlikte NATO daha güçlü hale gelmiştir." dedi. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin sorusu üzerine Rusya ile Gürcistan arasındaki son gerginliğe değindi ve “Biz bölgedeki sorunların diyalog yoluyla çözülmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler