Terör saldırılarına tepkiler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na ve Diyarbakır'da polis servis aracına terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırılar, Bursa ve Adana'da düzenlenen mitinglerle protesto edildi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 11:20
Abone Ol google-news

Bursa'nın Mudanya ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen ''Teröre Lanet'' mitingine katılan çok sayıda yurttaş,ellerinde Türk bayraklarıyla İskele Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na yürüdü. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Türk milletinin, canı uğruna vatanını koruyan güvenlik güçleri sayesinde huzur içinde yaşadığını belirtti.

Öztürk, ''Aziz şehitlerimizin, ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan silinmeyecek ve Türk milleti sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır'' dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar da evrensel bir insanlık suçu kabul edilen terörün son günlerde Türkiye'de kara ve vahşi yüzünü yine gösterdiğini vurguladı.
Hakkari'de sınırı korumak için görev yapan askerlerin ve Diyarbakır'da Türk milletinin dirlik ve düzenini gözeten polis memurlarının şehit edildiğine işaret eden Demirhisar, şöyle konuştu:
''Terörden beklentileri olan güçler, kendilerine hayali bir dava yarattıkları maşalarını insanlarımızın üzerlerine salıyorlar. Oysa Atatürk 85 yıl önce ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin kaynaşmış bir toplum olduğuna şöyle işaret etmiştir; 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına Türk milleti denir' demiş ve 'Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı hep bir ırkın evlatları ve aynı cevherin damarlarıdırlar' diye belirtmiştir.''

Mitingde yurttaşlar, terör ve terör örgütünü lanetleyen sloganlar atarken, mitinge katılan şehit ve asker annelerinin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Bu arada, miting sırasında Mudanya açıklarında bulunan balıkçı tekneleri ve kayıklarının da Türk bayraklarıyla süslendiği dikkat çekti.


Adana'nın Karahisarlı beldesinde de çok sayıda yurttaş ''Teröre Lanet'' mitingi için Atatürk Parkı'nda toplandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, konuşmacılar, ''Türk milletinin teröre karşı dimdik ayakta durduğunu göstermek, birlik ve beraberliği ortaya koymak, terör ve destekçilerine tokat gibi cevap vermek'' için toplantıyı gerçekleştirdiklerini söylediler.

Katılımcılar, daha sonra şehir merkezinde ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'', ''Bir Mehmet Ölür, Bin Mehmet Dirilir'' şeklinde sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler