Avrasya Maratonu'nun güzergâhı değişti

26 Ekim Pazar günü İstanbul'da koşulacak olan 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun güzergâhı değiştirildi. Maraton yine Altunizade'de başlayacak, ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi Dolmabahçe'de değil, bu yıl ilk kez Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 11:53
Abone Ol google-news

İstanbul'da bu yıl 30. kez düzenlenecek Kıtalararası Avrasya Maratonu, 26 Ekim Pazar günü koşulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, maraton ve 15 kilometrelik koşunun güzergâhlarının değiştiğini belirterek, ''Başlangıç ve bitiş arasındaki kot farkından dolayı maraton bugüne kadar uluslararası standartlara uygun değildi. Dünya rekoru kırılsaydı, bu kot farkından dolayı rekor sayılmayacaktı. Güzergahı değiştirerek, bunu ortadan kaldırdık. Maraton yine Altunizade'de başlayacak, ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi Dolmabahçe'de değil, bu yıl ilk kez Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek. Ayrıca trafiği aksatmamak için Osmanbey, Mecidiyeköy ve Taksim'e girmeyeceğiz'' dedi.

 

"Bolt, programı nedeniyle gelemiyor"

Pekin'deki 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 ve 200 metrede dünya rekoru kıran Jamaikalı atlet Usain Bolt'u da maratona davet ettiklerini, ancak Bolt'un, programı nedeniyle gelemeyeceğini bildirdiğini anlatan İlker Astarcı, şöyle konuştu:''Bolt'u davet ettik, ancak programı nedeniyle gelemiyor. Eylül ayında Berlin Maratonu'nda kendisine ait dünya rekorunu geliştiren Etiyopyalı atlet Haile Gebrselassie'yi maalesef Avrasya Maratonu'nda koşturamıyoruz. Böyle atletlerin programı yıllar öncesinden belirleniyor. Ancak Gebrselassie ile görüştük, maratondan birkaç gün önce onur konuğu olarak İstanbul'a gelecek ve startta bize şeref verecek. Bu arada, 15 kilometrelik koşuda milli atletimiz Elvan Abeylegesse'nin erkek kardeşi Dereje Abeylegesse de koşacak.''

Bu yıl 100'e yakın uluslararası televizyon kanalının maratonu canlı veya bant yayınıyla haber yapacağını ifade eden Astarcı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maratonda toplam ödülün 1 milyon 1000 ABD doları olduğunu belirtti.

Astarcı, geçen yıl organizasyona yaklaşık 100 bin kişinin katıldığını belirterek, ''Bu sene de 100 binin altına düşmemeyi diliyoruz. Bu sayısın daha üzerine çıkmayı bekliyoruz'' dedi. Astarcı, ''Katılım için bir sınırlama olmayacak mı? 100 binden fazla kişi koşarsa, köprü güvenliği için sorun olmaz mı?'' şeklindeki bir soru üzerine, ''Köprüde sınır 80 bin kişi. Geçen sene 100 bini aştık, ama kesinlikle aynı anda 100 bin kişi köprüde olmuyor. En fazla 15 bin kişi aynı anda köprüde oluyor'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol ise, maratonun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan önce koşulacağını, İstanbul'u bayramdan bir hafta önce bayraklarla süsleyeceklerini söyledi.

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım da, bu yıl maratonun sloganının yine bayrak olacağını ifade etti.

 

Koşuların güzergâhı

30. Kıtalarararası Avrasya Maratonu, Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başlayıp, Beşiktaş Sapağı'ndan ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş, Karaköy, Galata Köprüsü'nden Eyüp, Feshane'den dönüş, Unkapanı, Yenikapı'dan sahile iniş ve Bakırköy'den dönüş, Gülhane Parkı'ndan geçilerek Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

15 kilometrelik koşuda ise atletler maraton güzergahından Unkapanı Köprüsü'nde ayrılarak, sahilden Gülhane Parkı'nı geçip, Sultanahmet Meydanı'nda koşuyu tamamlayacak.

Öte yandan, 8 kilometre mesafeli halk koşusunun da güzergahı değişti. Geçen yıl Altunizade Köprüsü'nde başlayıp Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy girişi, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey ve Harbiye'nin ardından Taksim Meydanı'nda tamamlanan koşu, bu yıl yine aynı yerde başlayıp, Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş ve ardından BJK İnönü Stadı'nda sona erecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler