AKP MKYK toplantısı sona erdi

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), toplantısı sona erdi. Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yaptı. 4,5 saat süren toplantıda terörle mücadele ve küresel ekonomideki olumsuz gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 12:11
Abone Ol google-news

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK), AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantısı , sona erdi. Toplantı yaklaşık olarak 4,5 saat sürdü.

AKP'den yapılan açıklamada, MKYK toplantısında, iç ve dış gelişmelerin ele alındığı; bölücü terörle mücadele, küresel ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin Türkiye'ye etkileri ve sosyal politikalar üzerinde sunum ve değerlendirmeler yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Birlik ve bütünlüğümüze kast eden bölücü terör örgütüyle çok yönlü ve çok boyutlu mücadelemize sarsılmaz bir kararlılıkla devam edilmesinin, terör örgütünün içte ve dışta tecrit edilerek yalnızlaştırılması açısından büyük önem taşıdığı vurgulanmış; bunun için uygulanmakta olan siyasi, askeri, diplomatik, kültürel, psikolojik ve sosyo-ekonomik tedbirlerin etkin bir şekilde sürdürülmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

Eşsiz bir fedakarlıkla bu mücadeleyi yürüten sivil-asker bütün kurumlarımıza olan güven ve destek ifade edilmiş, birlik ve beraberlik içinde ortak bir siyasi duruş geliştirmenin bu mücadeleye güç vereceği belirtilmiştir.
Ayrıca, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda ekonomik, siyasal ve sosyal istikrarı korumanın temel önceliklerimiz olacağı vurgulanmıştır.''

 

Saat 14:00'da başlamıştı

AKP Genel Merkezi'ndeki toplantı saat 14.40'ta başladı. Bazı MKYK üyeleri toplantı için AKP'ye gelişlerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'da gerçekleşen saldırı olayıyla ilgili bir soru üzerine ''Şu anda 3 kişi olayla ilgili gözaltında. Kendi beyanları da var. Bir kişi üzerinde çalışma sürüyor'' diye konuştu.

Bakan Atalay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine gönderilen takviye özel tim mensuplarına ilişkin soruya da ''Biz özel harekatta eğitim veriyoruz. Bu sene beş yüz küsur özel hareket için yeni mezunlardan eleman almıştık. Onların eğitimi sürüyordu. Onlar şu anda eğitimlerini bitirdiler. Görev yerlerine, değişik yerlere gidecekler'' yanıtını verdi.

Atalay, ''Özel timin görev alanları nasıl olacak, askerle birlikte mi görev yapacaklar?'' sorusu üzerine, ''Zaten özel harekat elemanlarımız Türkiye'nin değişik yerlerinde görev yapıyorlar. Yeni bir şey değil yani. Şu anda biraz daha sayıyı arttırıyoruz ve takviye ediyoruz'' diye konuştu.

''Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu sizce istifa etmeli mi?'' sorusuna da Atalay, ''O konuda benim söyleyecek bir şeyim yok'' karşılığını verdi.
Genel Başkan Danışmanı, Amasya Milletvekili Akif Gülle de Orgeneral Babaoğlu ile ilgili soruya, ''Bizim için en önemli konunun 'Ne yapmalı?' olması icap eder. 'Ne yapmalı' dendiğinde de şu anda şehit kanları akıyor. Akan şehit kanlarımızla alakalı ne yapmalı? Konuşmamız gereken konu da bu, üzerinde durmamız gereken konu da bu, yorum yapmamız gereken konu da bu. Bu günler için başka bir konunun olması uygun bulmuyorum'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler