Öz hâlâ belleklerde

Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) üyeleri "Ergenekon Soruşturması"nın üniversitelere kadar uzandığını iddia etti. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Yerleşkesi önünde basın açıklaması yapan grup "Biz de Ergenekon davasında taraf olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu davaya müdahiliz çünkü öğrencilerin bu çetecilerden sorulacak hesabı var" dedi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 13:16
Abone Ol google-news

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, gizlemeye çalıştığı ilk görev yeri Çinede hâlâ belleklerde. Özün, özgeçmişinde 4 yıl görev yaptığı ilçenin yer almamasına anlam veremeyen Çineliler, Ergenekon savcısı hakkında basın organlarında yer alan iddialar içinİddialar doğru, hatta fazlası vardiyor. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz, 35837 sicil numarasıyla başladığı görevinde ilk olarak Aydının Çine ilçesine atandı. Ancak savcının özgeçmişinde, 4 yıl görev yaptığı Çine ilçesine yer verilmeyerek ikinci görev yeri Mutki ilçesine yer verilmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Dinci basının özellikle Özün Çinedeki görev süresini görmezden gelmesi soru işaretlerine neden olurken bu gizlemenin bazı ilişkilerden kaynaklandığı ileri sürüldü. Öz, hayatının o bölümünü görmezden gelse de, Çineliler onu gayet iyi tanıyor. Ergenekon davasıyla birlikte kamuoyunda adı duyulunca, hemen herkesin gözünde ilçedeki dört yılı canlanmış. İlçede görev yaptığı süre içinde haraç alma, vakıf paralarını zimmetine geçirme, yasadışı ticaret yapma gibi olaylara adı karıştığı iddialarının basında yer almasına çok da şaşırmıyor Çineliler.

Özellikle Özle mesai harcayan ilçedeki hukukçular, savcı hakkındaki iddiaları teyit eder nitelikte konuşuyor. Hatta bazı avukatlar, Özü Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası kıraathanesinde rehin aldığı öne sürülen Mehmet Ocak adlı işadamıyla daha derin ilişkilerinin de olduğu ve olayın kaynağında silah satışının da bulunduğunu ileri sürüyor. Ancak bu yorumları yapanlarda aynı zamanda korku da hâkim. Kimse isminin yazılmasını istemiyor. Koca koca paşalara, ülkenin aydınlarına layık gördükleri muamelelere baksanıza! Biz ne yapalım?diyerek gerekçesini de arkasından ekliyorlar. Çinelilerin şaşırdıkları tek konu ise Zekeriya Özün hızlı yükselişi. Özün ilçedeki sosyal yaşamı, kişisel altyapısı, mesleki becerilerini değerlendiren Çineliler, Ergenekon davası sürecini hayretleizliyor.

 

Halkevleri AKPyi ‘haklıyor

Halkevleri üyeleri, Aklamıyoruz, haklıyoruzkampanyasıyla AKP iktidarının 6 yıl içinde uygulamaya koyduğu politikaları gözler önüne serecek. Kampanya kapsamında yarın neoliberalizme, erkek egemenliğine, gericiliğe, AKPye karşı gerçek yurttaşlık haklarını savunan halkevli kadınlar da Taksimde protesto gösterisi düzenleyecek. İstanbul Halkevinden yapılan açıklamada, Türkiyenin 6 yıldır tek parti hükümeti ile yönetildiği belirtilerek, AKP, kapitalist sistemin emrettiği biçimde sağlığı, eğitimi, enerjiyi, ulaşımı özelleştirip, kaynaklarımızı peşkeş çekti’’ denildi. Açıklamada, AKPnin halkın cebinden aldığı paraların bir kısmını tekrar halka sadaka-yardım adı altında dağıttığı ifade edildi. Kampanya, 2 Kasımda Ankarada yapılacak mitingle son bulacak.

 

Meclis’te bildiri anlaşmazlığı

TBMM Genel Kurulunda, önceki gün tezkere görüşmelerinin ardından terör saldırılarının kınanması için bir bildiri açıklanması gündeme geldi. CHP tarafından hazırlanan bildiri metni, önce MHPye gönderildi. MHPnin olumlu görüş bildirmesi üzerine bildiri metni, AKPye sunuldu. Ancak AKP, bildiri metninde hükümete yönelik eleştiriler olduğu gerekçesiyle itiraz etti. AKP ve DTPnin imza vermemesi üzerine bildiri, TBMM Genel Kurulunda okunamadı. CHPnin hazırladığı bildiri metninde, Irakın kuzeyinde terörle mücadele etmekle görevli hiçbir güvenlik gücünün bulunmaması, bölgedeki yerel yönetimlerin terör örgütüne destek sağlaması kınanarak, hükümete Irak sınırının terör saldırısına elverişli durumdan çıkarılması için gerekli tedbirleri alması öneriliyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler