Pakistan: 'ABD teröristlere yardım ediyor'

Pakistan hükümeti, ABD'nin militanları hedef alma gerekçesiyle Pakistan içinde düzenlediği füze saldırılarının ülkeyi istikrarsızlaştırdığını ve "teröristlere" yardım ettiğini savundu. Pakistan istihbarat yetkililerinin açıklamalarına göre, ABD güçleri 23 Ağustos'tan bu yana, Pakistan'ın Afganistan sınırında olan bölgelerindeki hedeflere en az 11 saldırı düzenledi, bu saldırılarda çoğu militan olduğu iddia edilen 100'den fazla kişi öldü.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 13:15
Abone Ol google-news

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Sadık, yaptığı açıklamada, "Bu saldırıların durumu istikrarsızlaştırdığını, böylece ne kendilerine, ne de Pakistan'a yardım ettiğini (ABD'nin) anlamasını istiyoruz. Onlar teröristlere yardım ediyorlar" diye konuştu.

ABD'nin nadiren doğruladığı ya da yalanladığı bu saldırılara Pakistan siyasi liderleri ve askeri yetkililer, ülkenin egemenliğinin ihlali olduğunu belirterek tepki gösteriyor. ABD'nin 7 yıldır yürüttüğü terörle savaşında önde gelen müttefiki olan Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki bölgede karadan da düzenlediği ve ağustos ayı sonunda yoğunlaşan saldırılar, iki ülke ilişkilerinin gerilmesine ve İslamabad'ın resmi tepkilerine yol açıyor.

Bölgeden istihbarat yetkililerine dayanılarak verilen haberlere göre, ABD'nin en son dün gece kuzey Veziristan'da düzenlediği füze saldırısında 9 kişi öldü. Yetkililer, ölenlerin 6-8'inin yabancı militan olabileceğini, kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığını söyledi.

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki aşiret bölgelerinde militanların üstlenmesinden kendisi de şikayetçi olan İslamabad, militanlarla mücadele için sınır bölgesine on binlerce asker gönderdiğine işaret ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon