Çöllü'den 'bana ne ya' sorusu

CHP'li Hüsnü Çöllü, Adalet Bakanı Şahin'e Deniz Feneri davasına yönelik yaptığı ''bana ne ya'' açıklamasının ''ne anlama geldiğini'' sordu. Çöllü, önergesinde "Bu süreçlere (Bana ne ya... Bunların benim iktidarımla, hükümetimle ne ilgisi var?) yaklaşımı gösterilmesi ne anlama gelmektedir?'' dedi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 13:37
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e, Deniz Feneri davasına ilişkin ''Bana ne ya... Bunların benim iktidarımla, hükümetimle ne ilgisi var?'' şeklinde yaptığı açıklamaların ''ne anlama geldiğini'' sordu.

CHP'li Çöllü, yazılı soru önergesinde, Bakan Şahin'in, Antalya'da yaptığı bu açıklamasının kamuoyuna yansıdığını ve TBMM tutanaklarında yer aldığını belirterek, bazı ülkelerdeki Türk vatandaşlarından para toplayan holdinglerin faaliyetlerinin TBMM Araştırma Komisyonunun 'Sonuç ve öneriler' bölümünde ilgili Cumhuriyet savcılıklarınca gereğinin takdir ve ifası için, Adalet Bakanlığı'na raporun bir örneğinin gönderilmesi gerektiğinin ifade edildiğini hatırlattı. Çöllü, sözkonusu raporun Adalet Bakanlığı'na ulaşıp ulaşmadığına ilişkin bilgi istedi.

Çöllü, önergesinde şunları kaydetti: ''Sözkonusu rapor, bakanlık tarafından hangi Cumhuriyet Başsavcılıklarına, hangi tarihlerde gönderilmiştir? Raporda yer alan hususlarla ilgili, hangi şirketler ve şirket ortakları hakkında inceleme ya da soruşturma yapılmıştır. Alman makamlarından yalnızca mahkeme kararı mı istenmiştir?. Yoksa, bütün dosya ekleriyle birlikte mi istenmiştir? Her iki konuda da mağdur olan Türk yurttaşları olduğuna göre, bu süreçlere (Bana ne ya... Bunların benim iktidarımla, hükümetimle ne ilgisi var?) yaklaşımı gösterilmesi ne anlama gelmektedir?''


Bacca davası

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da dünya barışı için ülkesinden yola çıktıktan sonra Türkiye'de öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca cinayetiyle ilgili Kocaeli Adliyesi'nde yapılan ilk duruşmada, sanık avukatının bulunmaması ve İtalyanca bilen yeminli tercümanın da neden hazır bulundurulmadığı sorusuna cevap istedi.
Adalet Bakanı Şahin'in yazılı olarak cevaplandırmasını istediği soru önergesinde, sanığa davaya başlamadan önce neden avukat, İtalyan aileye de yeminli tercüman bulundurulmamasını ve kamuoyunun bir an önce sonuçlanmasını istediği bu davanın hızlı bir şekilde görüşülmesini sağlayacak hassasiyetin gösterilip, gösterilmeyeceğini sordu.


Üniversite ödenekleri

Ağırbaş ayrıca, yeni açılan üniversitelerin ödeneklerinin arttırılmasına ilişkin girişimde bulunup bulunmayacağı konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Her yıl 1 milyonu aşkın öğrencinin üniversite sınavlarına girdiğini, bu yoğun talep karşısında 2008 yılı içerisinde kontenjanların artırıldığını ifade eden Ağırbaş ''Bu üniversitelere 2009 yılı için öngörülen ödeneklerdeki artış, kontenjan artışına paralel oranda mı gerçekleşmiştir? Yeni kurulan Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova Üniversiteleri için ayrılan ödenek, bu üniversitelerin yeterli katkıları sağlayabilmeleri için yeterli olacak mıdır? Ödeneklerin artırılması konusunda girişimde bulunacak mısınız?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler