'Krizden Bush'un ekonomi politikaları sorumlu'

ABD'nin eski başkanı Jimmy Carter küresel finansal krizden ABD Başkanı George Bush yönetiminin ''berbat ekonomik politikalarının'' sorumlu olduğunu söyledi. Carter, yaptığı açıklamada, Bush'un 2001'de göreve başlamasından sonra savurganlık, büyük borçlanmalar ve dramatik vergi kesintilerinin piyasalardaki sıkıntı ve ekonomik krizin gerisindeki nedenler olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 14:09
Abone Ol google-news

ABD'nin eski başkanı Jimmy Carter, 1930 yılındaki ''Büyük Buhran''dan bu yanaki en kötü küresel finansal krizden ABD Başkanı George Bush yönetiminin ''berbat ekonomik politikalarını'' sorumlu tuttu.

Yüksek enflasyon ve enerji krizinin olduğu 1977-1981 yıllarında Beyaz Saray'da görev yapan 84 yaşındaki Demokrat başkan Carter, yaptığı açıklamada, Bush'un 2001'de göreve başlamasından sonra savurganlık, büyük borçlanmalar ve dramatik vergi kesintilerinin piyasalardaki sıkıntı ve ekonomik krizin gerisindeki nedenler olduğunu belirtti.

ABD'de başkanlık seçimini kim kazanırsa kazansın, söz verdikleri reformların bazılarını ertelemek zorunda kalmalarına yol açacak ekonomik sorunları miras alacağını vurgulayan Carter, ekonomik olarak yapılanları düzeltmenin yıllar süreceğini söyledi.

ABD'nin 8 yıl önce bütçesinin fazla verdiğini, enflasyonunun düşük, istikrarlı ve güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Carter, şimdi ülkesinin Çin'e ''yaklaşık 1 trilyon dolar'' borçlu olmasına hayret ettiğini belirtti.

Carter, düzenlemelerin azaltılması ve Wall Street'ten denetimin çekilmesinin ABD finans sisteminde sorumsuz unsurları cesaretlendirdiğini, bankalara değerlerinden 30 kat fazla borçlanma olanağı sağladığını ifade etti.

Eski ABD Başkanı Carter, başkanlık seçimini Demokratların adayı Barrack Obama'nın kazanmasını ve ABD'nin dünyadaki imajını hemen düzeltmesini umduğunu da kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler