KESK: Yurttaş yoksullaşıyor

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, doğalgaz ve bakliyat fiyatlarının yüzde 40-60 oranında zamlandığını belirterek yurttaşın her geçen gün biraz daha yoksullaştığını öne sürdü.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 14:47
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, yurttaşın her geçen gün biraz daha yoksullaştığını öne sürdü.

Şimşek, beraberindeki bazı sendika temsilcileriyle Eğitim-Sen Batman Şube Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, doğal gaz ve bakliyat fiyatlarının yüzde 40-60 oranında zamlandığını bildirdi.

Türkiye'nin 50 milyar dolara yaklaşan cari açığı ve 346 milyar YTL'lik kamu borç stoku bulunduğunu ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

''Ekonominin karanlık yüzünü bu rakamlar apaçık ortaya sermektedir. Ergenekon davasıyla açığa çıkan kirli çıkar ilişkilerinin üzerine yeterince gidilmemiş, dava siyasal koz olarak kullanılmıştır. Özelikle Güneydoğu'da binlerce faili meçhul olay ve ölümler olmasına rağmen Ergenekon çetesi İstanbul ve Ankara'dan ibaret görülmüştür. Kürt sorununun çözümü ve çatışmaların sona erdirilmesi için gereken adımları atma cesareti gösterilememiştir. Tıpkı bundan önceki hükümetler döneminde olduğu gibi sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülebileceği yanılgısıyla hareket edilmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler