"Aktütün'de istihbarat sorunu yok"

ABD'nin Adana Başkonsolosu Eric Green, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Karakolu'nda 17 askerin şehit olduğu saldırıda herhangi bir istihbarat sorununun olmadığını söyledi. Green, Türkiye ile birlikte hareket ederek PKK sorunun kısa zamanda çözüleceğini belirtti.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 15:59
Abone Ol google-news

ABD'nin Adana Başkonsolosu Eric Green, Anadolu İş Kadınları Derneği (AİKAD) ile ABD Başkonsolosluğu'nun ortaklaşa düzenlediği ''Anadolu Sultanları Projesi'' için Adıyaman'da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gölbaşı Caddesi'nde bulunan Engelliler ve Bayanlar Çarşısı ile Atatürk ve Gölbaşı caddelerini yaya olarak, korumasız halde gezen Green, çarşıda kadınlarla sohbet etti.

Green, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Karakolu'nda 17 askerin şehit olduğu saldırıda herhangi bir istihbarat sorununun olmadığını söyledi.

Green, ''PKK her zaman Türkiye ve Irak'ın düşmanı olmuştur. Türkiye ile birlikte hareket ederek bu sorunu kısa zamanda çözeceğiz. Hakkari ve Diyarbakır'da yaşanan olaylar bizleri derinden üzmüştür. Hakkari'de yaşanan olayda herhangi bir istihbarat sorunu yoktur. Türkiye her zaman istihbaratlardan memnundur. Türkiye ile her zaman ortak çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Gazetecilerin, ''Hakkari ve Diyarbakır'daki olayların ardından Adıyaman'da korumasız olarak, yaya halde gezerken korkmadınız mı?'' sorusu üzerine Green, ''Terörün olmadığı bir bölgede rahatlıkla gezebilirim. Benim buraya gelmem ve yaya olarak gezmem de bir mesajdır'' yanıtını verdi.

Eric Green, bir gazetecinin sorusu üzerine, ABD'nin dostlarıyla olan diyaloglarının çok iyi derecede olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler