Güney Osetyalılar, Gürcistan'ı AİHM'e şikayet etti

Güney Osetyalılar Gürcistan'ı AİHM'e şikayet etti. Şikayet gerekçesi Gürcistan'ın ''insan hakları ihlali yaptığı" iddiası. Gürcistan da daha önce Ağustos ayında meydana gelen çatışmalarla ilgili Moskova yönetimini suçlayarak, Rusya aleyhine AİHM'e devlet başvurusunda bulunmuştu.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 17:00
Abone Ol google-news

Güney Osetya'dan 2.729 kişi, Gürcistan'ı, ''insan hakları ihlali yaptığı'' gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti.

Şikayet başvurusunu yapanlar, Gürcü birliklerinin, Ağustos ayında düzenlediği saldırıdan mağdur olduklarını belirterek, Gürcistan yönetimini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin yaşam hakkıyla ilgili 2., kötü muamelenin yasaklanmasıyla ilgili 3, özel ve aile yaşama saygı ilkesi ile ilgili 8., ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 13. maddelerinin ve mal ve mülkiyetin korunmasıyla ilgili 1. protokolün 1. maddesini ihlal ettiğini görüşünü savundular.

Gürcistan da daha önce Ağustos ayında meydana gelen çatışmalarla ilgili Moskova yönetimini suçlayarak, Rusya aleyhine AİHM'ye devlet başvurusunda bulunmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler