5 bin kişi ayakta alkışladı

Fazıl Say'ın 'Nâzım Hikmet Oratoryosu'nu binlerce kişi soluksuz izledi.Genco Erkal'ın Nâzım Hikmet şiirlerini okuduğu gecede, vokalde Sertab Erener, Güvenç Dağüstün vardı. Gecede konuşan Hıfzı Topuz ise Nâzım Hikmet'le son görüşmelerinin üzerinden 48 yıl geçtiğini belirterek, "O umudunu bir an bile yitirmedi" dedi.

Yayınlanma: 05.06.2010 - 09:12
Abone Ol google-news

Nâzım Hikmet, ölümsüzlüğünün 47. yılında Antalya’da çeşitli etkinliklerle anıldı. Önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, heykeltıraş Mehmet Aksoy‘a yaptırdığı “Nâzım Hikmet Hapiste“ adlı heykelinin açılışı yapıldı ardından da Fazıl Say‘ın bestelediği “Nâzım Hikmet Oratoryosu“ Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Nâzım Hikmet’in heykelini yapan, bir benzer çalışması da Küba’da bulunan Mehmet Aksoy, heykelde, duvarların özgürlüklere sınır çizemeyeceğini vurguladı. Heykelin kaidesinde, ünlü şairin “Kuvayi Milliye Destanı”nın son bölümünden dizeleri, “Elleriniz ve Yalana Dair”, “Türkiye İşçi Sınıfına Selam”, “Kerem Gibi” şiirleri bulunuyor. “Nâzım Hikmet Hapiste“ heykeli düzenlenen bir törenle Karaalioğlu Parkı girişine kaidesiyle birlikte yerleştirildi. Törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve heykeltıraş Mehmet Aksoy’a teşekkür plaketi sundu.

Heykel açılışının ardından, Fazıl Say’ın bestelediği “Nâzım Hikmet Oratoryosu”, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda seslendirildi. 70 dakika süren konser, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran yaklaşık 5 bin kişi tarafından soluksuz izlendi ve konser bitiminde sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen gecede verilen konserde, Fazıl Say’a, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki 200 kişilik Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik etti. Genco Erkal’ın Nâzım Hikmet şiirlerini okuduğu gecede, vokalde Sertab Erener, Güvenç Dağüstün, blok flütte İrem Alpay, Glockenspiel’de Elif Ceren Fitoz ve çocuk solist Kansu Tanca da sahnede yer aldı.

Geceye katılanlar arasında Tarık Akan, Arif Sağ, Hıfzı Topuz ile CHP MYK üyesi Berhan Şimşek de bulunuyordu.

Nâzım Hikmet’le son görüşmelerinin üzerinden 48 yıl geçtiğine işaret eden Topuz, “Size Nâzım’ın mesajını iletmek istiyorum. O umudunu bir an bile yitirmediğini söylüyor ve şöyle diyor… Faşizme geçit yok. Yaşasın dünya halkları, yaşasın devrimler ve barış… İşte Nâzım’ın mesajı budur” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise gece için sanatçılara teşekkür ederek, “Bu güzel insanlar, Cumhuriyetin ilkelerine, değerlerine daha bir tutku ile sarılmamızı sağlıyorlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon