CHP'den bir kez daha dokunulmazlık çağrısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bir kez daha dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yaptı. Baykal, ''Biz AKP'li sözcülerin zaman zaman söyledikleri; 'Milletvekili dokunulmazlığını değiştirmek yetmez, başka kesimlerin dokunulmazlıkları var, onları da değiştirelim' dedikleri şeyi gerçekleştirmek üzere işbirliğine hazırız'' dedi.

Yayınlanma: 10.10.2008 - 20:14
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Kartal İlçe Teşkilatı binasının açılışını gerçekleştirdi.

İlçe binasının balkonundan, burada toplanan vatandaşlara seslenen Baykal, Kartal'ın, Anadolu'nun değişiminin merkezi ilçelerden biri olduğunu ifade ederek, Kartal Belediyesinin artık CHP'li olmasını istediklerini söyledi.

Yeni bir Türkiye isteniyorsa, dürüst, çalışkan insanların haklarını aldığı, gençlerin okuyabileceği bir Türkiye yaratmanın önemine dikkati çeken Baykal, ayrıca, ''terörün, evlatların canını almadığı bir Türkiye'' de istediklerini, böyle bir Türkiye'nin mümkün olduğunu kaydetti.
Baykal, açılışın ardından ilçe binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması'' konusuna ilişkin bir soru üzerine Baykal, 2002 yılındaki seçimlerden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir televizyon programında halkın karşısında milletvekilliği dokunulmazlığını kaldıracakları taahhüdünü verdiklerini belirterek, ''Ama o günden bugüne zaman geçti. Ne yazık ki bu taahhüdün gereği yapılmadı'' dedi.

Erdoğan'ı bu konuda eleştiren Baykal, başlangıçta ''Hemen derhal kaldıracağım'' diyen Erdoğan'ın, daha sonra ''Canım, söz verdik ama 'hemen' demedik, 1 yıl içinde halledeceğiz'' dediğini ve bu sözlerin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bu sözü tutmadığını söyledi. Kendilerine daha sonra, ''Milletvekilliği dokunulmazlığı kalksın, ama toplumun başka bazı kesimlerinde görev yapan insanların da dokunulmazlıkları var. Hepsini bir bütün olarak düşünelim'' dendiğini kaydeden Baykal, milletvekilliği dokunulmazlığının kalkması için Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu, bu konuda da CHP olarak işbirliğine hazır olduklarını her zaman ifade ettiklerini söyledi.

Diğer kesimlerle ilgili 'dokunulmazlık' denen durumun değişmesi için ise Anayasa'yı değiştirmeye ihtiyaç olmadığını, bunun bir kanunla yapılabileceğini anlatan Baykal, iktidarın, milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak istemediği için çeşitli bahaneler yarattığını belirtti.

Baykal, şöyle devam etti: ''Son zamanlarda bu konu tekrar gündeme gelince, ben bir adım daha attım. Dedim ki 'Bakın, bugüne kadar milletvekilleri dışındaki kesimlerin dokunulmazlık dediğin uygulamalarını bir arada ele alırsak, milletvekilliği dokunulmazlığını kaldırırım' diyordun. Eğer öyleyse hazırla, getir, ona biz destek vereceğiz. CHP olarak, 'hangi kesimlerin o dokunulmazlık dediğin özel konuları varsa, onunla ilgili düzenlemeyi hazırla, getir, onu da destekleyeceğiz' dedik. Yeter ki milletvekili dokunulmazlığını değiştirelim. Şimdi biz bu noktadayız. Hiçbir ses seda yok. Biz AKP'li sözcülerin zaman zaman söyledikleri; 'Milletvekili dokunulmazlığını değiştirmek yetmez, başka kesimlerin dokunulmazlıkları var, onları da değiştirelim' dedikleri şeyi gerçekleştirmek üzere işbirliğine hazırız. Ne yapacaklarsa getirsinler, destekleyelim.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler