Altın Güvercin ödülü Caner Yemez'e

18. Kuşadası Festivalinin Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması'nda, Altın Güvercin'i ''Dön'' isimli bestesiyle Caner Yemez kazandı.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 06:02
Abone Ol google-news

Kuşadası Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması'nın Özer Türk Stadında düzenlenen finalinde, 329 eser arasından ön eleme sonucu seçilen 10 beste, Metin Özülkü'nün yönettiği orkestra eşliğinde sahnelendi. Yağmura rağmen Kuşadası halkının yoğun ilgi gösterdiği final etkinliğinde sahne alan Hepsi grubu, sevilen şarkılarını seslendirdi.

Başkanlığını Atilla Özdemiroğlu'nun yaptığı, Ahmet Koç, Garo Mafyan, Ali Rıza Türker, Doğukan Manço, Faruk Demir, Figen Çakmak, Mehmet Akbay, Namık Kasapbaşoğlu, Güven Aksu, Hüsnü Dörtyol, Özgür Özmavi, Şeküre Boz ve Yavuz Selim Kent'ten oluşan yarışma jürisi tarafından dereceye giren eserler belirlendi.

Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması'nda, Altın Güvercin ödülünü, ''Dön'' isimli bestesiyle Caner Yemez kazandı.

Yemez'e ödülünü sunan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, ''Altın Güvercin, en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğin kanatlanıp yükselmesini sağlasın'' dedi.

Gümüş Güvercin ödülünü, ''Eller Yansın'' isimli bestesiyle Selen Bağcı kazanırken, Selim Çaldıran, ''Ne Fark Eder'' isimli bestesiyle Bronz Güvercin ödülünü almaya hak kazandı.
Bu yıl ilk kez Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) tarafından verilen en iyi yorumcu ödülü ise Altın Güvercin ödülünü kazanan ''Dön'' şarkısını seslendiren Cem Doğangil'in oldu.
Doğangil'e ödülünü veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin'i, Kuşadası halkının arzusunun kanatlandırdığını, halkın ve sanat camiasının ilgisinin, Altın Güvercin'in uçmaya devam edeceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Beste ve Müzik Yarışması, en iyi yorumcu ödülünü kazanan Doğangil'in ''Dön'' şarkısını seslendirmesiyle sona erdi.

Final gecesine, Aydın milletvekilleri Fatih Atay ve Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Mehmet Ali Birand, Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ve gazeteci Şenay Düdek katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler