Öğretmenler Çelik'i istemiyor

Öğretmenler arasında yapılan ankette, en fazla Milli Eğitim Bakanı görülmek istenen siyasetçi Anamuhalefet partisi CHP'nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve YÖK eski Başkanı AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam oldu.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 06:36
Abone Ol google-news

“Öğretmenlerin Gözü Kulağı” sloganı ile yayın yapan “www.memuruz.net” tarafından öğretmenler arasında yaptığı geniş katılımlı ankete göre, öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i Bakan olarak görmek istemiyor. Başta öğretmenler olmak üzere memurları bilgilendirme amacıyla yayın yapan ve “Öğretmenlerin Gözü Kulağı” sloganı ile tanınan “www. memuruz.net” internet sitesi “Kimi Milli Eğitim Bakanı olarak görmek istiyorsunuz?” başlıklı bir anket yaptı.

19 bin 975 öğretmenin katılımı ile yapılan ankette 5 isim öne çıkarken, En az oyu ise 430 oy ve yüzde 2.15’lik pay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aldı. Ankete göre öğretmenlerin Bakan olarak görmek istediği iki isim bulunuyor. Oyların yüzde 31.81’i olan 3 bin 354 oy Anamuhalefet CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce’ye verilirken, İnce’yi oyların yüzde 29.26’sı olan 5 bin 844 oy alan YÖK eski Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam takip etti. MHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Akif Akkuş ise bin 989 oy alırken, DTP Milletvekili Şerafettin Halis ise bin 354 oy aldı. Söz konusu anket hala www.memuruz.net internet adresinde ise hala devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler