Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, "Kuyunun dibi yok" başlığıyla küresel krizin dünyada yarattığı etkiyi manşetine taşıdı. Tercüman, Dağlıca baskını ardından K.Irak yönetimi ile yapılan görüşmelerin tekrar başlayacağı iddiasına ana sayfasında yer verdi. Star, Nobel Barış Ödülü'nün, eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'ye verilmesini birinci sayfadan gördü.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 07:47
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kuyunun dibi yok


Atılan adımlarla yatışmayan piyasalarda dün ciddi bir çöküş daha yaşandı ve küresel finans dalgası dünya borsalarını kavurdu. Küresel olarak alınan önlemlerin dünya ekonomisinin durgunluğa girmesini önleyemeyeceği korkusu dalga dalga dünya borsalarını sardı. Panik havasından korkan Rusya, Avusturya, İzlanda, Romanya, Ukrayna, Brezilya ve Endonezya’da borsalar kapatıldı.



 

HÜRRİYET

Aktütün'ün cesur sesi


17 askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrasında gazetecilere karakola komşu olan köyünü, öğretmensiz okulunu anlatan 11 yaşındaki Çicek Aysal, Aktütün'ün sesini duyurdu.

 

 

MİLLİYET

Pasifik sallanıyor

ABD ve Avrupa'yı sallayan kriz, dün Pasifik ülkelerini de vurdu. Japonya'da bir sigorta şirketi battı. Hindistan ve Çin için endişeler artarken, G. Kore piyasaya müdahale etti.


RADİKAL

Kâhinin kriz reçetesi


Krizi önceden gören Nouriel Roubini anlatıyor: Küresel boyutta ortalama 1.5 puanlık faiz indirimi gerek. Mevduata geçici güvence gelsin. Hacizler askıya alınsın. Güçlü şirketlere para, bankalara ek sermaye şart.


 

TERCÜMAN

Kuzey Irak'la masaya mı oturuyoruz?


Dağlıca baskını ardından K.Irak yönetimi ile yapılan görüşmelerin tekrar başlayacağı, PKK'ya karşı işbirliğinin ele alınacağı iddia edildi.


 

AKŞAM

Dünya çakıldı


Hafta kötü bitti...Wall Street'te deprem sürünce dünya borsaları yine dibe vurdu. ABD Başkanı, 'Kaygı kendini besliyor' diyerek yeni program sinyali verdi. Bu tablo'ateist yatırımcı' kavramını yarattı. Ekonomistler, 'Ne yapılırsa yapılsın işlerin düzeleceğine inanmıyorlar' dedi.



POSTA

Aşk katili baba


Bir düğünde tanışıp birbirlerine aşık olan bankacı Tuğçe Terzi ile taksici Ebubekir Karakaş evlenmeye karar verdi. Tuğçe'nin babası "Ben üniversite mezunu kızımı ortaokul mezununa vermem"dedi. Tuğçe aşkı için evi terk etti. Yarın gençlerin nikahi vardı. Ancak çılgın baba onları sonsuza kadar ayırdı...


 

VATAN

Hükümetle acil önlem çağrısı


İşadamları, küresel krize karşı önlem almakta geciken hükümeti eleştirdi, ciddi uyarılarda bulundu.


STAR

Nobel Barış ödülü 'dost' Ahtisaari'nin


Nobel Barış Ödülü, Kosova, Açe ve Namibya'ya barışın gelmesini sağlayan eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'ye verildi. Ahtisaari, 1999'da Türkiye'ye AB adaylığı statüsü verilmesi ve 2004'te müzakere yolunun açılması için büyük çaba göstermişti.


 

SABAH

Dipsiz Kuyu


Önlemler de para etmiyor, borsalar zincirleme çöküşte. Kimse krizin nerede duracağını bilmiyor. Avrupa borsalarında dünkü kayıp yüzde 8'e, Asya borsalarında yüzde 10'a ulaştı. İMKB endeksi yüzde 7.7 düşerken dolar 1.45 YTL'ye yükseldi. Dünyanın en büyük 56 borsasının piyasa değeri bir yılda 14.3 trilyon dolar  eridi.


 

YENİ ŞAFAK

Kriz paketi yuttu


850 milyar dolarlık kurtarma paketine rağmen Dow Jones'un hızla düşmesi dünya borsalarının çakılmasına neden oldu. Petrol 80 doların altına indi. İMKB düştü, dolar fırladı.


 

ZAMAN

Saldırılar farklı, plan aynı: Yasakçı Türkiye


Türkiye'nin demokratikleşme süreci planlı saldırılarla baltalanıyor.'Aktütün Karakolu'nda 17 şehit' haberinin ardından ülke, 2002'de kaldırıldığı OHAL'i yeniden tartışmaya başladı. Sınır ötesi tezkerenin Meclis'te görüşüldüğü gün Diyarbakır'dan 'polise hain saldırı' haberi geldi. Ertesi gün Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olağanüstü toplanacak ve OHAL'i hatırlatan talepleri tartışacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler