Savaşçılar kente indi

Sandaletlerle başlamıştı gladyatör modası geçen yaz. Bu sene ise daha yukarı çıkıp tüm vücudu sarıyor. Tunik, ceket, tişört hatta mücevherde bile hâkim bir savaşçı ruh var. Balmain ve Balenciaga gibi tasarımcıların koleksiyonlarında da Roma askerlerinden izlere rastlanıyor.

Yayınlanma: 06.06.2010 - 13:27
Abone Ol google-news

Bu yaz romantik detaylar, çevreci tasarımlar, minimalist kesimler, askeri detaylar, antik Roma esintileri modayı sardı. Bu akımlara açık turkuvaz, pastel pudra tonları, bejler, çivit mavisi, şeftali, nane, nar tonlarını eklediniz mi alın size modacıların belirlediği trendlere uygun bir tarz yaratma fırsatı. Bu yaz şortlar her zamankinden daha kısa, pantolonlar bilekte ve dar kesimli şalvar tipinde, metal uygulamalar ve gladyatör detaylar her yerde, yırtmaçlar neredeyse bele kadar çıkıyor. Hem seksi hem sportif olayım diyenlere olimpiyat oyunlarından ve her tür spor dalından esinlenmeler var.

Geçen yıl etkisini sandaletlerde gösteren gladyatör modası bu yaz ayakkabılarla yetinmiyor. Savaşçılar kentlere iniyor, tuniklerde, mücevherlerde, ceketlerde ve tişörtlerde kendini gösteriyor. Mağazaları şöyle bir dolaştıysanız çok sayıda apoletli üst dikkatinizi çekmiştir. İster sallantılı, ister zımbalı... Her yerde apolet görmek mümkün. Moda dünyasının dev isimlerinden Donatella Versace bu akımı elbiselerde göğüs plakaları kullanarak uygulamış. Savaşçıların zırhlarından esinlenen Donatella Versace’nin zekice kullandığı bu metalik detayları günlük yaşamınızda kullanmasanız bile gece elbiselerinde deneyin deriz. Balmain ve Balenciaga’nın tasarımlarında da Roma askerlerinden izler görmek mümkün, hatta Hollywood yıldızı Demi Moore’un Balmain kostümüyle verdiği çok konuşulan pozunu hatırlarsınız... Bu trendi günlük kıyafetlerinize de uygulayabilirsiniz. Tuniklerinizi zımbalı kemerlerle tamamlayabilir, metal kaplamalı aksesuarlar kullanabilir, geçen sezon olduğu gibi gladyatör sandaletlerinizi ayağınıza geçirip sokaklarda salınabilirsiniz.

Derin yırtmaçlardan söz etmiştik. Bu trendi sokakta uygulamanızı önermiyoruz, tabii işe gidip gelme rotanız Bebek civarlarından geçmiyorsa... Hüseyin Çağlayan gibi yırtmacı diz üstünde kullanan modacıların tasarımlarına bir göz atabilirsiniz. Derin yırtmaç kullanacaklara önerimiz ise atletik bacaklara sahip olmaları, tabii bronz bir görünümün derin yırtmaçlarla daha hoş durduğunu da hatırlatmakta fayda var. Aynı şey sezonun gittikçe küçülen şortları için de geçerli. Boyfriend jean ve ceketlerin etkisi de bu yıl sürüyor. Boyfriend ceket giymenin inceliği ise omuzların aşırı derecede düşmemesi. Yani üstünüze çok fazla büyük gelen bir boyfriend ceket tüm tarzınızı öldürebilir.

Kıyafetlerinizde desen kullanmayı seviyorsanız bu yaz size ilaç gibi gelecek. Yalnız, desen demişken aklınızdaki çiçek böceği unutun. Bu yazın çiçekleri bile geometrik. Pastoral desenlerde grafik ve geometrik baskılar hâkim. Chanel, Bottega Veneta, Oscar de la Renta, Givenchy, Alexander McQueen ve Balenciaga'nın tasarımlarında bolca grafik baskı ve pastoral desen görebilirsiniz.

Farklılık arayanlardansanız 2010 ilkbahar yaz defilelerinde büyük ilgi toplayan iç çamaşır görünümlü parçalar tam size göre, ama bu trendi sokaklarda nasıl uygularsınız bilemeyiz. Transparan bluzlardan görünen sutyenleri anneannelerimiz, babaannelerimiz görse utançtan domates kırmızısına yakın bir renge bürünebilirlerdi. Malum, kadın iç çamaşırının hâlâ bir nevi tabu olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dozunda kullanın deriz. İsaac Mizrahi’nin eteklerle ve şapkalarla kombinlediği korse görünümlü straplez üstler ise görülmeye ve giyilmeye değer. Korse demişken Jean Paul Gaultier’in pudra renkli tasarımlarını anmadan geçmek ise yazık olur...

Romantik detaylardan hoşlananlar bu yaz yaşadı. Kafamızı nereye çevirsek bir fırfıra, kurdeleye, katlamalı detaya, volanlara ve düğüme denk geliyoruz. Üstelik çok da küçük değiller. Özellikle kıyafatlerdeki büyük dalga oyunları tarzınıza tarz katabilir. Pastoral etkili elbiseler de yaz sıcağında hayat kurtarıcı.

Kıyafet seçimini spor giyimden yana kullananlar bu yıl dalış sporlarından Amerikan futboluna, tenisten sörfe kadar her türlü sporun etkilerini hissedecek. Amerikan futbolundan esinlenen Alexander Wang’ın yarım üstleri, yandan şeritli pantolonları, Emilio Pucci’nin okyanus renkleri, Gucci’nin sörf etkili şort-ceketleri spor giyime yeni bir anlayış getiriyor. Kapüşonlu üstleri, dalgıç tulumlarını gece bir yerlere giderken giymeye hazırlanın...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler