Hakurk'ta 31 hedef vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK terör örgütüne ait hedeflerin, dün gece yarısı Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarınca ateş altına alındığını bildirdi. Hava destekli operasyonda 31 hedef vuruldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Yayınlanma: 11.10.2008 - 07:21
Abone Ol google-news

Terör örgütüne ait 31 hedefin tümü tam isabetle vurulduğu kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü bölgesinde Bayraktepe saldırısına katılan bölücü terör örgütü mensuplarının takibine devam edildiği belirtilerek şöyle denildi:

Bu kapsamda 04 Ekim 2008 tarihinden bu yana 6’ıncı kez, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca ve müteakiben ateş destek vasıtalarıyla 10 Ekim 2008 tarihinde etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır. Gece yarısı icra edilen harekât esnasında, terör örgütüne ait 31 hedefin tümü tam isabetle vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekâtta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.”

 

Terör örgütü PKK'ye yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Bu arada, Şırnak'taki askeri birliklerden çok sayıda askeri araç, operasyonların sürdüğü Gabar, Cudi ve Küpeli dağlarına sevk edildi. Askeri araçların bulunduğu konvoyun önünde ve arkasında sinyal kesici jammer araçların bulunması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler