Gürsel Tekin düğümü çözülüyor

CHP MYK'ye giremeyen Gürsel Tekin'in kaderi belli olacak. Tekin'in, Parti Meclisi'nde mi kalacağı yoksa İstanbul İl Başkanlığı'na mı geri döneceği, bugün toplanacak CHP MYK toplantısında karara bağlanması bekleniyor.

Yayınlanma: 06.06.2010 - 21:07
Abone Ol google-news

Tekin, Parti Meclisi(PM) görevinden istifa ederek tekrar İstanbul İl Başkanlığı'na geri dönmeyi istiyor. 29 Mart yerel seçimleri öncesinde de istifa eden Gürsel Tekin, daha sonra Yönetim Kurulu kararıyla koltuğuna yeniden oturmuştu. 29 Mart'tan önceki uygulamayı örnek gösteren Tekin, "Daha önce de istifa ettim, sonra geri döndüm. Tekrar olabilir" diyerek dönüş yolunun nasıl olacağını anlattı.

CHP'li İstanbul ilçe başkanları hafta ortasında Genel Merkez'e gelerek Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. İlçe başkanları, Tekin'in PM'de kalmasını ve İstanbul'da yeni bir yapılanmanın oluşturulmasını istemişti.
 

Gözler Kılıçdaroğlu'nda

Kılıçdaroğlu'nun Ankara dışında olması nedeniyle MYK gündemi henüz netleşmedi. MYK üyeleri de, "Gündem henüz gelmedi. Yarın sabah toplantıdan önce bildirilir, ancak Tekin'in durumu da konuşulur" dediler.

Gürsel Tekin ile ilgili son kararı Kılıçdaroğlu verecek. Kılıçdaroğlu'nun vereceği karara MYK üyelerinin de uyması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun Gürsel Tekin'den yana tavır alması halinde, Tekin'in tekrar İl başkanlığı koltuğuna oturabileceği ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler