Erdal İnönü Karikatürleri Sergisi açıldı

Hayata bakışı, gülümseterek düşündüren bilim adamı duruşuyla Erdal İnönü 84.doğum yıldönümünde "Basında Erdal İnönü Karikatürleri Sergisi"yle anıldı. Sevinç- Erdal İnönü Vakfı ve Karikatürcüler Derneği'nin katkıları ile hazırlanan sergi bugün Galatasaray'daki Bir Nokta Sanat Galerisi'nde açıldı.

Yayınlanma: 06.06.2010 - 21:01
Abone Ol google-news

Sergide çoğu Erdoğan Başol, Tan Oral, Bedri Koraman, Salih Memecan tarafından çizilen ve Fırt, Gırgr, Avni gibi dergilerde yer alan Erdal İnönü karikatürleri yer alıyor. Basın karikatürlerine fotoğraflar, giysiler, cübbeler, kitaplar ve Hayal Dağlı’nın düzenlediği plastik Erdal Bey maketi de eşlik ediyor. Açılışa kızkardeşi Özden Toker, yeğenleri Gülsüm Bilgehan, Eren ve Hayri İnönü’nün de aralarında bulunduğu ailesi, yakın akrabaları, karikatür, iş, siyaset, bilim, basın, sanat camiasından, aralarında yabancılarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Açılıştaki canlı cansız her şey Erdal İnönü’nün çok yönlü bir aydın olduğunu simgeliyordu.

Sevinç İnönü,  Karikatürcüler Derneği’ne, sergiyi çok kısa sürede düzenleyen galeri sahibi Didem Çapa’ya, destek veren herkese candan teşekkür ettiği konuşmasında; “Sergiye gelen politikacılarla birkaç kabine kurulur amaç sosyal demokratların bir araya gelmesidir. Erdal Beyin dediği gibi “Aslan Sosyal Demokratlarla” bir kabine kurulmasıdır.” espirisiyle gündeme göndermede bulundu.

Törene katılan Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker; “Günümüzün bu gergin havasında  Erdal İnönü gibi hoşgörü sahibi bir liderin böyle özlemle anılması günümüz siyasetçileri için önemli bir mesaj niteliği taşıyor.” sözleriyle Erdal İnönü’den örnek alınmasını beklediklerini dile getirdi. Sergide çizdiklerinin aşağı yukarı dörtte biri yer alan Tan Oral ise; “Erdal Bey politikaya hoşgörü, espri getirdi. Omuza alınmamak için verdiği mücadele unutulmaz… Politikayı bırakışı da kendine has incelikte oldu” derken yüzünde, bütün davetliler hatta Sevinç hanım gibi özlem ve tebessüm bir aradaydı. 

Açılışta, Boyut yayınları tarafından yayımlanan Tan Oral karikatürleriyle Ümit Aslanbay tarafından derlenen, “II.İnönü Hikayeleri” kitabı konuklara hediye edildi. "Basında Erdal İnönü Karikatürleri" sergisi 14 Haziran’a dek Galatasaray'daki Bir Nokta Sanat Galerisi’nde görülebilir. (0212 244 91 80)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler